Darmowe usuwanie simlocków z MODEMÓW Huawei
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Darmowe usuwanie simlocków z Huawei
Witam proszę o pomoc przy ściągnięciu simlocka z huawei U8650 zakupionego w Szwecji. Czy możliwe są bezpłatne sposoby wpisania kodu np. ze strony A-ZGSM.com bo nie jest wymienione, że wspiera mój model. Co prawda generuje kod po wpisaniu IMEI ale zwlekam z jego wpisaniem w obawie, że coś się popsuje. Proszę o pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Standardowo jest 10 prób wpisania. Jedynie jak można popsuć to zablokować licznik i trzeba pójść do serwisu, żeby to odblokować.ggreggor pisze:Co prawda generuje kod po wpisaniu IMEI ale zwlekam z jego wpisaniem w obawie, że coś się popsuje.
[ Dodano: 2012-06-25, 00:09 ]
Oczywiście 10 zazwyczaj. Nie wiem czy nie jest inaczej w twoim przypadku.
-
simlock HUAWEI E1752
Witam,
Proszę o pomoc w sciągnieciu simlocka z modemu HUAWEI E1752, simlock na sieć Orange.
Chciałabym aby ktoś mi wytłumaczył jak krowie na miedzy, jak pozbyć się tej przeklętej blokady, bo oczywiście salony orange nie świadczą takiej usługi a modem jest mi potrzebny do odbierania internetu za granicą
Wiem że trzeba wygenerować jakiś kod korzystajac z nr IMEI, ale chciałabym aby ktoś wytłumaczył mi krok po kroku, będę bardzo wdzięczna
Proszę o pomoc w sciągnieciu simlocka z modemu HUAWEI E1752, simlock na sieć Orange.
Chciałabym aby ktoś mi wytłumaczył jak krowie na miedzy, jak pozbyć się tej przeklętej blokady, bo oczywiście salony orange nie świadczą takiej usługi a modem jest mi potrzebny do odbierania internetu za granicą

Wiem że trzeba wygenerować jakiś kod korzystajac z nr IMEI, ale chciałabym aby ktoś wytłumaczył mi krok po kroku, będę bardzo wdzięczna

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Prosta sprawa.
Generujesz sobie kod na podstawie numeru IMEI np. na tej stronie:
http://www.lur.nu/unlock/huawei/
Potem wkładasz kartę innego operatora do modemu. Po włączeniu aplikacji i próbie znalezienia zasięgu poprosi o wprowadzenie kodu. Musisz wtedy wpisać ten wygenerowany wcześniej kod.
To tyle.
P.S.
Są inne stronki do generowania i więcej znajdziesz tutaj: http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=Simlock
Generujesz sobie kod na podstawie numeru IMEI np. na tej stronie:
http://www.lur.nu/unlock/huawei/
Potem wkładasz kartę innego operatora do modemu. Po włączeniu aplikacji i próbie znalezienia zasięgu poprosi o wprowadzenie kodu. Musisz wtedy wpisać ten wygenerowany wcześniej kod.
To tyle.

P.S.
Są inne stronki do generowania i więcej znajdziesz tutaj: http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=Simlock
-
Rozumiem że chodzi o aplikację mobile partner?ja.michal pisze:Po włączeniu aplikacji i próbie znalezienia zasięgu poprosi o wprowadzenie kodu.
-
witammam problem z simlockiem na modemie huawei e169 numer imei 35............271 facet w tmobile powiedzial ze bedzie dzialac a tu lipa prosilbym o szybka pomoc,
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-07-30, 13:55 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=229313#229313" target="_blank">»IMEI«</a>
Czy tak trudno przeczytać 2 posty wcześniej?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-07-30, 13:55 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=229313#229313" target="_blank">»IMEI«</a>
Czy tak trudno przeczytać 2 posty wcześniej?
Ostatnio zmieniony 2012-07-30, 12:55 przez Nachos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zgadza się.edit91 pisze: Rozumiem że chodzi o aplikację mobile partner?

-
Problem z Mobile Partner
Modem odblokowałam tylko teraz mam problem z Mobile Partner. Nie mam żadnego utworzonego profilu a jak próbuje go stworzyć nie mam pojecia jakie wartości zaznaczać
jedyne co robię to wpisuję nazwę profilu
proszę o pomoc 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A może zrób to co tu pisze http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=16246 Wtedy będziesz miała skonfigurowane profile. Wystarczy go tylko wybrać.edit91 pisze: mam żadnego utworzonego profilu a jak próbuje go stworzyć nie mam pojecia jakie wartości zaznaczać
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
HUAWEU u8650 SIMLOCK COMVIQ
Witam .
Miesiąc temu zakupiłem w Szwecji tel. Huawei u8650 z smilockiem .
Chciałbym zdjąć tą blokadę . Korzystam z sieci PLUS . Jestem zielony w tych tematach dlatego proszę serdecznie o pomoc . (szybką pomoc)
Pozdro .
Miesiąc temu zakupiłem w Szwecji tel. Huawei u8650 z smilockiem .
Chciałbym zdjąć tą blokadę . Korzystam z sieci PLUS . Jestem zielony w tych tematach dlatego proszę serdecznie o pomoc . (szybką pomoc)
Pozdro .
-
witam
Została mi jedna próba.
Proszę o pewne kody do Huawei E160 (niemieckie fonic)
imei:35476...
Dzięki
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-08-19, 15:40 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=229313#229313" target="_blank">»IMEI«</a> na pw proszę podawać.
Została mi jedna próba.
Proszę o pewne kody do Huawei E160 (niemieckie fonic)
imei:35476...
Dzięki
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-08-19, 15:40 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=229313#229313" target="_blank">»IMEI«</a> na pw proszę podawać.
Ostatnio zmieniony 2012-08-19, 14:41 przez krzak21, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Witam...
Mam E173s-2 no i problemik.
Pracuje w Orange i pewnie ma simlocka, a teraz mam kartę dodatkowo z PLAYa i jej nie widzi - czy ktoś jest w stanie mi łopatologicznie pomóc??
Z góry dziękuję.
Mam E173s-2 no i problemik.
Pracuje w Orange i pewnie ma simlocka, a teraz mam kartę dodatkowo z PLAYa i jej nie widzi - czy ktoś jest w stanie mi łopatologicznie pomóc??
Z góry dziękuję.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakiej aplikacji używasz? Prosi o jakiś kod po uruchomieniu programu z kartą Play?
Można wygenerować kod do zdjęcia SIM-Locka na podstawie IMEI modemu. Potem w aplikacji Huawei Mobile Partner po włożeniu modemu z kartą inną niż jest SIM-Lock program poprosi o kod. Po jego podaniu modem będzie już odblokowany.
Kod możesz wygenerować np. tutaj: http://a-zgsm.com/freecode/
Można wygenerować kod do zdjęcia SIM-Locka na podstawie IMEI modemu. Potem w aplikacji Huawei Mobile Partner po włożeniu modemu z kartą inną niż jest SIM-Lock program poprosi o kod. Po jego podaniu modem będzie już odblokowany.
Kod możesz wygenerować np. tutaj: http://a-zgsm.com/freecode/
-
Korzystam z Business Everywhere i chyba to nie jest to co powinno być, bo po włożeniu karty PLAY pewnie powinnam skonfigurować w jakiś sposób połączenie, ale nie wiem jak.
A stronka mi pomogła i chyba ściągnęłam simlocka (dziękuję) - do tego użyłam: Internet Manager`a z T-Mobile.
Teraz piszę, bo dalej korzystam z Orange, ale chciałabym Z PLAYa, bo on jest mój, a Orange tylko pożyczony (mam na myśli kartę)
A stronka mi pomogła i chyba ściągnęłam simlocka (dziękuję) - do tego użyłam: Internet Manager`a z T-Mobile.
Teraz piszę, bo dalej korzystam z Orange, ale chciałabym Z PLAYa, bo on jest mój, a Orange tylko pożyczony (mam na myśli kartę)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
j.worek, ustawienia połączenia powinny być te same. Jeśli nie działa to dla Playa APN zostaje internet a login i hasło puste. Tyle.
-
W ORANGE jest:
APN internet
login internet
hasło internet
Gdy w PLAu próbowałam zrobić tak jak napisałeś to mi się nie udało, bo jednak chce bym wpisała jakiś login i hasło (te z ORANGe nie działają)
APN internet
login internet
hasło internet
Gdy w PLAu próbowałam zrobić tak jak napisałeś to mi się nie udało, bo jednak chce bym wpisała jakiś login i hasło (te z ORANGe nie działają)

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Problem jest w aplikacji od Orange. Wypadałoby zainstalować Mobile Partner od Huawei. Wtedy wszystko możesz sobie wpisać i zrobić kilka profili.
[ Dodano: 2012-09-09, 14:37 ]
Oczywiście aplikację Orange trzeba najpierw wywalić.
[ Dodano: 2012-09-09, 14:37 ]
Oczywiście aplikację Orange trzeba najpierw wywalić.
-
A czy mogłabym prosić o wskazanie dokładnej lokalizacji tego pliku oraz czy wtedy będę mogła wpisać tak, że będę mogła z jednego modemu korzystać z dwóch kart SIM: Orange i PLAY?
Proszę o dokładną lokalizację, bo jak widać to chyba coś złego pościągałam i dlatego mi tak nie wychodzi.
Ponadto dzisiaj niemalże się rozpłakałam, bo myślałam, że już MODEM zepsułam, bo sie okazało, że odinstalowałam INTERNET MANAGER (Win Installer Internet Manager 22.001.18.42.55) i tak się stało, że zarazem mój komputerek nie widział już MODEMU (tzn. można było zainstalować aplikację ORANGE, z początku instalacji pokazywał się MODEM w MENADŻERZE, ale jak instalacja się kończyła to i MODEM znikał i nie mogłam się połączyć.
Ps. Ponadto dzisiaj sprawdzałam na innym kompie - to chyba SIM-LOCKa udało mi się ściągnąć, ale jak chciałam się połączyć z kartą PLAYa za pomocą tego programu co PLAY daje to mi wyskakiwał komunikat na samym początku, że "połączenie zostało zakończone" a wskaźnik zasięgu mi pokazywał na 5 kresek.
Tak, więc już sama nie wiem, czy ten simlock jest czy go nie ma, a jeśli nie ma to dlaczego nie chce mi się łączyć?
Acha... a czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy mam jeszcze tego simlocka czy też?
Teraz łączę się poprzez BUSINESS EVERYWHERE na karcie ORANGE i dodatkowo mam zainstalowany ten INTERNET MANAGER, bo inaczej przecież nie chciał mi widzieć modemu nawet jak dzisiaj odinstalowałam tego INTERNET MANAGERA a zainstalowałam BUSINESS.. - dla mnie to dziwne, że tak teraz mam, bo z początku miałam tylko tego z ORANGE i działało.
Ot taka ze mnie blondyna, że mi nic nie wychodzi...
Dziękuję za odpowiedź
Proszę o dokładną lokalizację, bo jak widać to chyba coś złego pościągałam i dlatego mi tak nie wychodzi.
Ponadto dzisiaj niemalże się rozpłakałam, bo myślałam, że już MODEM zepsułam, bo sie okazało, że odinstalowałam INTERNET MANAGER (Win Installer Internet Manager 22.001.18.42.55) i tak się stało, że zarazem mój komputerek nie widział już MODEMU (tzn. można było zainstalować aplikację ORANGE, z początku instalacji pokazywał się MODEM w MENADŻERZE, ale jak instalacja się kończyła to i MODEM znikał i nie mogłam się połączyć.
Ps. Ponadto dzisiaj sprawdzałam na innym kompie - to chyba SIM-LOCKa udało mi się ściągnąć, ale jak chciałam się połączyć z kartą PLAYa za pomocą tego programu co PLAY daje to mi wyskakiwał komunikat na samym początku, że "połączenie zostało zakończone" a wskaźnik zasięgu mi pokazywał na 5 kresek.
Tak, więc już sama nie wiem, czy ten simlock jest czy go nie ma, a jeśli nie ma to dlaczego nie chce mi się łączyć?
Acha... a czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy mam jeszcze tego simlocka czy też?
Teraz łączę się poprzez BUSINESS EVERYWHERE na karcie ORANGE i dodatkowo mam zainstalowany ten INTERNET MANAGER, bo inaczej przecież nie chciał mi widzieć modemu nawet jak dzisiaj odinstalowałam tego INTERNET MANAGERA a zainstalowałam BUSINESS.. - dla mnie to dziwne, że tak teraz mam, bo z początku miałam tylko tego z ORANGE i działało.
Ot taka ze mnie blondyna, że mi nic nie wychodzi...

Dziękuję za odpowiedź
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aplikację poszukaj na chomiku u jednego z kolegów forum: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=412899#412899
Ustawienia połączenia dla Play to tylko APN internet.
W Mobile Partner możesz mieć wiele profili i wybierać je przy połączeniu.
Jeśli masz zasięg Playa w managerze to nie ma już SIM-Lock. Błąd połączenia najpewniej jest przez złe ustawienia połączenia.
Ustawienia połączenia dla Play to tylko APN internet.
W Mobile Partner możesz mieć wiele profili i wybierać je przy połączeniu.
Jeśli masz zasięg Playa w managerze to nie ma już SIM-Lock. Błąd połączenia najpewniej jest przez złe ustawienia połączenia.
-
No i dalej się będziecie ze mnie śmiali: byłam na chomiku u le... i niestety nie mam pojęcia do czego służą te jego pliki i który powinnam wybrać, by mi wszystko dobrze działało, a nie chciałabym czegokolwiek uszkodzić w swoim modemie i jednocześnie nie chciałabym kasować z modemu tego oprogramowania co teraz na nim się znajduje tzn ORANGE - czy się tak da?
Dla was to pewnie śmieszne problemy, ale dla mnie jak widać nie do przebycia.
Co do połączenia na karcie PLAYa to w opcjach mam tak jak chyba być powinno, czyli APN internet, numer to *99#, a hasło i nazwa są puste - a mimo to pojawia się komunikat, że mam port zajęty
Dla was to pewnie śmieszne problemy, ale dla mnie jak widać nie do przebycia.

Co do połączenia na karcie PLAYa to w opcjach mam tak jak chyba być powinno, czyli APN internet, numer to *99#, a hasło i nazwa są puste - a mimo to pojawia się komunikat, że mam port zajęty

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
j.worek, powinno pasować UTPS 21.005.20.00.55.zip.
Musisz aplikację Orange odinstalować. Reset, instalacja Mobile Partnera i dopiero włóż modem. Anuluj autostart aplikacji Orange.
Skoro wywala port zajęty musisz mieć włączoną jeszcze jakąś aplikację do modemu lub dial-up. Ewentualnie inne połączenie na modemie aktywne.
Musisz aplikację Orange odinstalować. Reset, instalacja Mobile Partnera i dopiero włóż modem. Anuluj autostart aplikacji Orange.
Skoro wywala port zajęty musisz mieć włączoną jeszcze jakąś aplikację do modemu lub dial-up. Ewentualnie inne połączenie na modemie aktywne.
-
Dziękuję bardzo - programik ładnie działa.
Na karcie ORANGE bardzo ładnie pracuje.
Niestety na karcie PLAYa nie wychodzi - wkładam kartę, w profilach dodaję kolejny profil i widać, że na pasku jest 5 kreseczek, ale nie pyta się mnie o PINa, jak to było w przypadku karty ORANGE, a ponadto pojawia się komunikat: "Nie można ustanowić połączenia ze zdalnym komputerem, więc port używany do tego połączenia został zamknięty."
Ponadto jak sama wpisałam PINa w narzędzia/operacja PIN/włącz weryfikację PIN to wyskakuje mi błąd i pozostały mi tylko 2 próby, by wpisać kolejny raz PIN.
Tego też nie rozumiem, bo aby sobie zablokować PIN trzeba wpisać 10 razy źle i wtedy PUKa...
Jeśli mam coś nie tak z portami, czy z czymś tam to jak i gdzie mam to odszukać co mi przeszkadza, że nie łączy?
Coś widzę, że dalej się motam..
Ps. czy zmiany kart SIM można dokonywać przy włożonym modemie, czy też za każdym razem muszę go wyciągać?
I zauważyłam, że po przełożeniu karty za każdym razem muszę wpisywać na nowo PIN, bo mi nie działa "wyłączenie weryfikacji"
Na karcie ORANGE bardzo ładnie pracuje.
Niestety na karcie PLAYa nie wychodzi - wkładam kartę, w profilach dodaję kolejny profil i widać, że na pasku jest 5 kreseczek, ale nie pyta się mnie o PINa, jak to było w przypadku karty ORANGE, a ponadto pojawia się komunikat: "Nie można ustanowić połączenia ze zdalnym komputerem, więc port używany do tego połączenia został zamknięty."
Ponadto jak sama wpisałam PINa w narzędzia/operacja PIN/włącz weryfikację PIN to wyskakuje mi błąd i pozostały mi tylko 2 próby, by wpisać kolejny raz PIN.
Tego też nie rozumiem, bo aby sobie zablokować PIN trzeba wpisać 10 razy źle i wtedy PUKa...
Jeśli mam coś nie tak z portami, czy z czymś tam to jak i gdzie mam to odszukać co mi przeszkadza, że nie łączy?
Coś widzę, że dalej się motam..

Ps. czy zmiany kart SIM można dokonywać przy włożonym modemie, czy też za każdym razem muszę go wyciągać?
I zauważyłam, że po przełożeniu karty za każdym razem muszę wpisywać na nowo PIN, bo mi nie działa "wyłączenie weryfikacji"
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Profil dla Playa oddzielny, prawidłowy masz?
Kartę SIM tylko na wyjętym modemie!! Możesz uszkodzić kartę SIM lub elektronikę modemu. W najlepszym przypadku modem zwariuje i nie zobaczy karty.
W przypadku Orange PIN będzie. Karty Playa nie powinny mieć.
Jaką tą kartę Playa masz? Play Online czy inną? Karta działa poprawnie w innym modemie/telefonie?
Kartę SIM tylko na wyjętym modemie!! Możesz uszkodzić kartę SIM lub elektronikę modemu. W najlepszym przypadku modem zwariuje i nie zobaczy karty.
W przypadku Orange PIN będzie. Karty Playa nie powinny mieć.
Jaką tą kartę Playa masz? Play Online czy inną? Karta działa poprawnie w innym modemie/telefonie?
-
Dziękuję ja.michal za okazaną pomoc i troskę - teraz wszystko pracuje mi jak należy
Wyjaśniam od początku, jakby ktoś miał podobny problem:
- modem był z simlockiem - zdjęłam go zgodnie ze wskazówkami
- po zdjęciu simlocka chciałam korzystać z dwóch kart: sieci ORANGE i PLAY na tym jednym modemie
- po zainstalowaniu Mobil Partnera (wskazanym przez ja.michal
)mogłam połączyć się tylko z ORANGE (po wpisaniu PIN karty), jeśli chodzi o PLAY to modem widział sieć, ale nie mógł połączyć się ze zdalnym komputerem
- zadzwoniłam do BOK PLAYa i tam równie miła pani zmieniła "coś" w systemie i działa (z tego wynika, że problem nie leżał po mojej stronie)
- przy ORANGE muszę nadal wpisywać PIN karty, przy PLAYu nie żąda ode mnie PINu
Teraz wszystko pracuje jak należy, mogę korzystać z dwóch kart na jednym modemie i jestem szczęśliwa - jeszcze raz dziękuje

Wyjaśniam od początku, jakby ktoś miał podobny problem:
- modem był z simlockiem - zdjęłam go zgodnie ze wskazówkami
- po zdjęciu simlocka chciałam korzystać z dwóch kart: sieci ORANGE i PLAY na tym jednym modemie
- po zainstalowaniu Mobil Partnera (wskazanym przez ja.michal

- zadzwoniłam do BOK PLAYa i tam równie miła pani zmieniła "coś" w systemie i działa (z tego wynika, że problem nie leżał po mojej stronie)
- przy ORANGE muszę nadal wpisywać PIN karty, przy PLAYu nie żąda ode mnie PINu
Teraz wszystko pracuje jak należy, mogę korzystać z dwóch kart na jednym modemie i jestem szczęśliwa - jeszcze raz dziękuje

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to fajnie. 

-
Witam. Posiadam modem huawei E1752 z sieci orange i chciałbym zdjąć simlocka z niego lecz na żadnej z podanych we wczesniejszych postach stronie nie mogę wygenerować kodu z IMEI. Czy ktoś ma jakąś sprawdzoną stronkę która działa albo jakim programem można wygenerować taki kod?? Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Witam ponownie. Poradziłem sobie z wygenerowaniem kodu z IMEI potrzebnego do zdjęcia simlocka odpowiednim programem. Służę oczywiście pomocą. Proszę pisać na priv lub na @ numery IMEI. Pozdrawiam. 

-
Gdyby ktoś potrzebował kodu simlocka do modemów Huawei z nowym zabezpieczeniem np. E353, E367 to służę pomocą. Wystarczy podanie IMEI modemu.
-
Witam. Czy ten kod zadziałałby też na e353 HiLink?mirecky pisze:Gdyby ktoś potrzebował kodu simlocka do modemów Huawei z nowym zabezpieczeniem np. E353, E367 to służę pomocą. Wystarczy podanie IMEI modemu.
IMEI XXXXXXXXXXXXXX
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-11-22, 10:48 ]
Ostatnio zmieniony 2012-11-22, 10:47 przez groc, łącznie zmieniany 1 raz.