Jaco pisze:Zablokowany modem? A jak go zablokowałeś.Pewnie było niepowodzenie wgrywania noweg softu. Czy da się wgrać ponownie soft? Czy instalator nie widzi modemu.Więcej szczegółów bo piszesz w różnych wątkach i ciężko się połapać o co ci dokładnie chodzi.
I jeszcze jedno. Proszę zaczynać zdania z dużej litery.
Ok napisze po kolei szczegółowo od poczatku wszystko.
Dostałem modem od kogos kto wzial go w Orange. Włożyłem go do gniazda PCMCIA (bez karty sim) i bez problemu windows go wykrył i zainstalowały się sterowniki z oryginalnej płytki producenta modemu. Następnie wyjąłem go i włożyłem kartę plusa i odpalilem iplusa managera bo chcialem sprawdzic czy rzeczywiscie jest simlock. Manager iplusa nie widział karty czyli pomyslalem ze jest simlock. Dla potwierdzenia wyjąłem karte sim z modemu, włożyłem go i odpalilem hiperterminala. Podalem komende AT+CLCK="PN",2 i wtedy wywalilo ten CME ERROR:10. Nic nie wgrywałem żadengo softu ani firmware'u. Wykupiłem na kulankendi.com user i password na 1 unlock modemu (akurat ten model GT Combo Edge obsługuje kulankendi). Odpalilem ten program KK_MClient.exe ale ten juz nie mogł sie polaczyc z modemem wywalil komunikat tak jak napisalem w pierwszym poscie. Aha i jeszcze od pierwszego razu gdy tylko włożyłem modem miga jednostajnie czerwona dioda.
Zastanawiam sie dlaczego ten program od Kulankendi widzi port modemu niedostepny albo zajęty i jak to pokonać.
To jest opis ze strony
http://www.kulankendi.com/index2.php?pMenuG=16 jak użyc tego ich programu do unlocku:
Usage:
1. Plug PCMCIA Modem (KK name it phone).
2. Install drivers (from our support).
3. Click "READ INFO" to check simlock status.
3a. If client will read strange or non complete data click "READ INFO" again...
4. Click "EXECUTE",wait when finish and enjoy.
No need to select any COM ports.