Na liście BTsów z btsearch.pl część nośnych jest podana a reszte to chyba tylko googletak, ale trzeba jeszcze tę nośną znać,

Moderator: Moderatorzy
Na liście BTsów z btsearch.pl część nośnych jest podana a reszte to chyba tylko googletak, ale trzeba jeszcze tę nośną znać,
Te przyciskami pojawiają się tylko jeżeli podłączony jest modem Huawei. Działa to dzięki specyficznym komendom modemów Huawei. Nie znam komend realizujących to w innych modemach.ezaq pisze:Ustawienia -> GPRS/UMTS -> Wymuszanie kanału UMTS -> Ustaw kanał
Na podstawie Twoich postów domyślam się, że aktywnie współpracujesz z serwisem www.btsearch.pl.ezaq pisze:Aero2: 2963 (UMTS900)
Orange: 10564, 10589, 10614 (UTMS2100) (nośna 10614 dostępna na stacjach HSPA+ DC)
Play: 10836, 10812, 10787 (UMTS2100), 2938 (UMTS900)
Plus: 10737, 10762, 10713 (UMTS2100), ostatniej nośnej nigdy nie spotkałem
T-Mobile: 10688, 10663, 10639 (UMTS2100), ostatniej nośnej nigdy nie spotkałem, kiedyś w niektórych rejonach kraju można było spotkać nośne 10680 i 10655
Kiedyś bardzo intensywnie, obecnie nie mam na to czasu, ale nadal CellTracka mam obowiązkowo uruchomionego na wszystkich telefonach. Tylko logów nie ma kiedy analizować.Chris-Kr pisze:Na podstawie Twoich postów domyślam się, że aktywnie współpracujesz z serwisem www.btsearch.pl.
Niestety nie znam. Bardzo rzadko używam komend AT.Chris-Kr pisze:Czy nie znasz przypadkiem komendy AT, która pozwoli odczytać nośną z modemu?
Wpisuj po koleji nośne twojego operatora i w przypadku braku zmian parametrów BTSa to będzie ta która jest obecnieChris-Kr pisze:Czy nie znasz przypadkiem komendy AT, która pozwoli odczytać nośną z modemu?
Ale mnie się marzyło, żeby do TNI dodać funkcję, która wyświetlałaby nośną stacji, do której jesteśmy zalogowaniAndrzejz78 pisze:Wpisuj po koleji nośne twojego operatora i w przypadku braku zmian parametrów BTSa to będzie ta która jest obecnie
a mnie się marzyło, żeby TnI pokazywał takie ładne koło z azymutem, na którym byłoby zaznaczone BTS, z jakiego kierunku nadają, z jaką siłą i żeby mozna wskazać, z którego nadajnika modem ma odbierać, no ale juz wiem, że to się nie spełniChris-Kr pisze:Ale mnie się marzyło
Chris-Kr pisze: Ale mnie się marzyło, żeby do TNI dodać...
No to może poprośmy ładnie kolegę Jankakmy pisze: a mnie się marzyło, żeby TnI pokazywał...
Andrzejz78 pisze:On potrafi spełniać nasze marzenia
Mam podobnie tylko u mnie poziom sygnału czasami się nie wyświetla ale z neta da się korzystaćkmy pisze:no taki mały zonk, nie działaja zmiany trybu pracy i zakresu
U mnie po sprawdzeniu tego jest to:janek222 pisze:Do sprawdzenia:
1. Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT -> Huawei -> Wersja sprzętu
Kod: Zaznacz cały
Polecenie:
AT^HWVER
Odpowiedź:
AT^HWVER
^HWVER:"CP1E353UM"
OK
Informacja:
Linie w których znajduje się znak "^" mogą nie być odpowiedzią na wysłaną komendę AT a dodatkową informacją wysłaną przez modem.
-----------------------------
Najszybciej to zrobić screna-bolox- pisze:Jak można zapisać do pliku "historia połączeń" ?
Odpowiedź jest w cudzysłowie, w tym przypadku jest to CP1E353UM. To będzie jeszcze zmienione.Andrzejz78 pisze:U mnie po sprawdzeniu tego jest to
To nie ma żadnego wpływu na połączenie, pracę modemu. Może niedługo uda mi się znaleźć na to czas.Andrzejz78 pisze: u mnie poziom sygnału czasami się nie wyświetla ale z neta da się korzystać
Nie przestał, prawdopodobnie jest blokowany przez jakiś program antywirusowy. Może sprawdzanie zostało wyłączone w ustawieniach...Andrzejz78 pisze:Od którejś wersji tylko już nie pamiętam od której TNI przestał sprawdzać pocztę a to było takie wygodne
Jaki modem (prawdopodobnie trzeba wybrać inny w programie), może nie obsługuje nowego polecenia firmy Huawei, w tym przypadku: AT^SYSCFGEX=02,0002000000000000,0,3,7FFFFFFFFFFFFFFFkmy pisze:nie działaja zmiany trybu pracy i zakresu
Prawy przycisk myszki na tabeli "Historia połączeń" i wybrać najniższą pozycję: "Zapisz historię połączeń do pliku". Do kilku sekund powinien się zmienić opis tabeli - nazwa z "Historia połączeń" na czas, nazwę i miejsce zapisanego pliku (w katalogu programu).-bolox- pisze:Jak można zapisać do pliku "historia połączeń" ?
Niestety ale moim zdaniem nie powinno się wykorzystywać tych statystyk do reklamacji, chyba że jest się przekonanym że program dobrze zliczał dane, powody:-bolox- pisze:Jest mi to Bardzo potrzebne do reklamacji.
E398 odpowiedź modemu na zapytanie o wersję: CD2E398M Ver.Cjanek222 pisze:kmy napisał/a:
nie działaja zmiany trybu pracy i zakresu
Jaki modem
Proponuję odznaczyć lub zaznaczyć:SQ9ROQ pisze:Ja zauważyłem że odkąd aktualizowałem program(2 dni temu) to "moc sygnału" albo pokazuje daną moc albo piszę "błąd odczytu"
Tu chyba popełniłem mały błąd, proszę o sprawdzenie komend:kmy pisze:Polecenie:
AT^SYSCFGEX=02,0002000000000000,0,3,7FFFFFFFFFFFFFFF
Polecenie:janek222 pisze:proszę o sprawdzenie komend:
nie zauważyłem zmian po odhaczeniu i zahaczeniu , dalej ten sam efekt.janek222 pisze:Proponuję odznaczyć lub zaznaczyć:
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Inne związane z komunikacją AT -> Używaj CGREG zamiast CREG (operator i techn.)
Czy to coś zmienia?
Można prosić o screena lub opisanie gdzie jest ta tabela ? Ja próbuję w głównym oknie klikać RMB ale nie mam tam opcji "zapisz"janek222 pisze:Prawy przycisk myszki na tabeli "Historia połączeń" i wybrać najniższą pozycję: "Zapisz historię połączeń do pliku". Do kilku sekund powinien się zmienić opis tabeli - nazwa z "Historia połączeń" na czas, nazwę i miejsce zapisanego pliku (w katalogu programu).
Nie widzę takiej potrzeby, myślę że nikt by z tego nie korzystał a tylko byłby dla mnie dodatkowy kłopot.BliSki pisze:może na http://www.sklepy.ehost.pl dodać także sumy MD5 dla pliku ZIP i dla EXE?
To jest dobry pomysł, tak zrobię.BliSki pisze:Oraz dodać tam link: http://wiki.bez-kabli.pl/...p_NetInfo_-_FAQ
DziękiMaciek764 pisze:do środy jestem w posiadaniu E398 i karty LTE więc jak coś potrzebujesz typu odpowiedzi na komendy czy zachowania modemu to chętnie pomogę.
Proponuję odznaczyć lub zaznaczyć:Maciek764 pisze: (są pewne zawirowania czy może opóźnienia przy wyświetlaniu technologii połączenia (UMTS/HSPA/HSPA+) i błędy odczytu co kilka sekund w BTS ale nie jest to bardzo uciążliwe).
Zrobione.BliSki pisze:Oraz dodać tam link: http://wiki.bez-kabli.pl/...p_NetInfo_-_FAQ
Rozumiem.janek222 pisze: myślę że nikt by z tego nie korzystał a tylko byłby dla mnie dodatkowy kłopot.
OK.janek222 pisze:Zrobione.
W sumie niewiele.janek222 pisze:Proponuję odznaczyć lub zaznaczyć:
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Inne związane z komunikacją AT -> Używaj CGREG zamiast CREG (operator i techn.)
Czy to coś zmienia?