@key lepiej sprawzdić i jak już jest inaczej to nie pisać nic niż brnąć w swoją rację za wszelką cenęWiem, u ciebie i u chinczykow fizyka dziala inaczej niz dla reszty swiata.

Moderator: Moderatorzy
@key lepiej sprawzdić i jak już jest inaczej to nie pisać nic niż brnąć w swoją rację za wszelką cenęWiem, u ciebie i u chinczykow fizyka dziala inaczej niz dla reszty swiata.
Niby tak, ale nigdy nic nie wiadomo...key pisze: Nikt z odrobina wiedzy o elektronice tak nie zrobi,
To działaj-spróbuj na Open-Wrt GargoyleTak sobie gadacie i gadacie, a mi internet rwie
Zapodaj jakieś linki tych HUB-ów 7V.key pisze:Wszystkie 4 sztuki ktore mam w tej chwili na biurku wygladaja mniej/wiecej tak:
Nie chce mi się, byłoby to zbyt nudne. Ale zmierzone napięcie bez obciążenia to 6V.key pisze:Otworz, zobacz wnetrze - dyskusja o nalepkach na zasilaczach nudzi mnie.
Z drugiej nic nie ma tylko nóżki i ścieżki.key pisze: A druga strona?
No to rzeczywiscie masz jakas very low cost wersje bez regulacji napiecia wewnatrz. Pierwszy raz widze.krystian93p pisze: Z drugiej nic nie ma tylko nóżki i ścieżki.
Ale mierzyłem napięcie podczas gdy modem był podłączony i wskazywało od 5,01V do 5,05V więc z zasilaniem jest chyba ok.key pisze:No to rzeczywiscie masz jakas very low cost wersje bez regulacji napiecia wewnatrz.
Ja widzę pierwszy raz właśnie ze stabilizatorem/regulatorem, a troche już się tego przewinęło mi przez ręce.key pisze: No to rzeczywiscie masz jakas very low cost wersje bez regulacji napiecia wewnatrz. Pierwszy raz widze.
Mogę prosić linka do tego cudeńka?Patryk pisze:Aktualnie używam bynajmniej nie lowendowego huba HP i też nie ma stabilizacji, bo tą zapewnia porządny zasilacz.
Widocznie mamy inne miejsca gdzie zaopatrujemy sie w sprzetPatryk pisze:Ja widzę pierwszy raz właśnie ze stabilizatorem/regulatorem, a troche już się tego przewinęło mi przez ręce.
Niewazne jak porzadny by ten zasilasz nie byl: referuje w miejscu w ktorym ma dostep, tzn najdalej na punkcie lutowania kabla. Na zaklocenia na kablu oraz na spadek napiecia wskutek obciazenia nie ma najmniejszego wplywu.Patryk pisze:też nie ma stabilizacji, bo tą zapewnia porządny zasilacz
Może kiedyś tak się nie robiło, teraz jak widać jest to powszechnie stosowane rozwiązanie bo jest taniej dla producenta.key pisze:Byc moze dyskusja jest akademicka, ale tak sie po prostu nie robi
Tanio nie znaczy technicznie poprawnie. Ale w sumie masz racje - mozna zaoszczedzic jakies 0.05 $ na egzemplarzuwojteks pisze:Może kiedyś tak się nie robiło, teraz jak widać jest to powszechnie stosowane rozwiązanie bo jest taniej dla producenta.
Kiedyś (ze dwa lata temu) były na Allegro, teraz nie widzę nigdzie.krystian93p pisze:Mogę prosić linka do tego cudeńka?
Zdziwił byś się.key pisze:Przy miedzianym kablu .35mm² (wiekszego nikt nie daje
W chinskim szmelcu na pewno. Pomijajac ze czesto zamiast miedzi daja CCA.Patryk pisze:Zdziwił byś się.
Prawda.key pisze:W chinskim szmelcu na pewno. Pomijajac ze czesto zamiast miedzi daja CCA.
Normalnym miernikiem nie wykryjesz spadkow krotkoczasowych (100..200ms), wystarczajacych do zresetowania polaczenia.krystian93p pisze:napięcie wynosiło ok 4,96V
Masz rację, sięgnąłem do mądrych książek i pisze jak Ty twierdzisz. Tylko, że niestety teraz jest tak jak pokazują tu fotki w tym wątku.key pisze: Byc moze dyskusja jest akademicka, ale tak sie po prostu nie robi![]()
Bylo by kiepsko, gdybym sie mylil na temat rzeczy, ktorymi zarabiam na chlebYaHooo pisze:Masz rację