Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Maciek764 pisze:IMO bezpieczniej jest mieć ping mniejszy co 1 sekundę, niż większy co 4 sekundy.
No właśnie nie do końca Bo modem przechodzi w tryb UMTS dopiero po jakimś tam czasie braku transferu. Więc optymalnie by było mieć ustawiony czas między pingami powiedzmy o sekundę mniejszy niż czas po jakim modem przejdzie na UMTS.
YaHooo pisze:optymalnie by było mieć ustawiony czas między pingami powiedzmy o sekundę mniejszy niż czas po jakim modem przejdzie na UMTS.
Oo ten czas trudno wyczuć. Ja ma podobny problem, chociaż z Orange i modem Huawei e367, wczoraj zacząłem testować pingowanie i wystarczyła przerwa 4 sekund i się wyłączył. Na szczęście u mnie wystarcza 1 B i trzyma łącze.
Jaki jest parametr, żeby ping był co kilka sekund ? Znalazłem różne opcje, ale tego nie.
Już mi się w sumie nie chce z niekompetentnymi Playowcami walczyć, pięciobajtowy ping załatwia sprawę. Zużycie transferu praktycznie zerowe nawet jak przez cały dzień chodzi.
Czy w routerze (tp-link MR3420) jest możliwość włączenia stałego pinga ? Przejrzałem menu i nie widzę takiej możliwości. Tu jest wirtualna wersja menu: tp link menu
Skoro tak to ja odpalam Playa i też sprawdzę w dwóch miejscach dziś.
[ Dodano: 2011-12-11, 14:03 ]
A u mnie dalej bida z nędzą, jak nie puszczę pingu to po dwóch minutach netu nie ma. Sprawdzone w dwóch miastach i przy bardzo dobrym zasięgu.
dziękuję za zgłoszenie dokonane 11 grudnia 2011 roku za pośrednictwem portalu Play 24, dotyczące problemów technicznych.
Informuję, że dokonałem szczegółowej weryfikacji Pana problemu. W wyniku przeprowadzonej weryfikacji w dziale technicznym udało mi się ustalić, że problem leży zarówno po stronie sieci jak i po stronie urządzenia. Dodam, że sieć Play podjęła już szereg działań mających na celu eliminację problemu braku transmisji mimo braku przerwania połączenia z siecią.
W związku z tą sytuacją zasiliłem Pana konto kwotą 10 zł, która wpłynęła 14 grudnia 2011 roku na konto główne.
[ Dodano: 2011-12-14, 21:12 ]
Zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy, wyłączyli mi nadajnik na osiedlu, z HSPA zrobiło się nagle 3G... kombinacje jakieś się dzieją
Dobra, wiele można znieść, nikomu się z operatorem użerać nie chce, ale oficjalnie mam ich w czterech literach. Nie będę czekał w nieskończoność aż coś z tym zrobią, męczył się z pingami, ustanawiał 5 razy połączenie żeby zaczęło działać. Jak skończą mi się środki to dostawcą zarówno usług głosowych jak i internetowych zostanie Orange. Tam nigdy problemów nie miałem.