Teraz rozumiemja.michal pisze:Podpisywałem umowę w salonie. Szczęśliwe Godziny trzeba dokupić w tym wypadku
A może tak telefon pod *800 i w "drodze wyjątku" coś ugrasz w tej sprawie

Moderator: Moderatorzy
Teraz rozumiemja.michal pisze:Podpisywałem umowę w salonie. Szczęśliwe Godziny trzeba dokupić w tym wypadku
Ja jestem zadowolony.Donvito pisze:Panowie czyli warto brać tego neta na abo ?? Zależy mi na oglądaniu filmów na YT, TVN player czyli Ipli na ekranie TV, puściłbym go przez router, zasięg mam bdb
Tak i nie. Jednak co kabel to kabel. Oczywiście jeśli komuś starczają paczki GB i jest taniej to oczywiście.kordirko pisze:internet komórkowy staje się powoli realną konkurencją dla kablówki.
To ciekawe. Aż sprawdzę.Orange Ekspert pisze:Na APN internetipv6 również nie ma kompresji, więc jeśli posiadasz terminal wspierający IPv6 to sugeruję skorzystanie z tego APNu zamiast z VPN (zmień w ustawieniach APN internet na internetipv6).
A mi to nie działaOrange Ekspert pisze:zmień w ustawieniach APN internet na internetipv6
Kod: Zaznacz cały
+CGDCONT: (0-31),"IP",,,(0-2),(0-3),(0,1),(0,1)
+CGDCONT: (0-31),"IPV6",,,(0-2),(0-3),(0,1),(0,1)
+CGDCONT: (0-31),"IPV4V6",,,(0-2),(0-3),(0,1),(0,1)
AT+CGDCONT=1,"IPV6","internetipv6"
I znowu "Błąd dial-up nr 628, The port was disconected"ja.michal pisze:IPV4V6
Zamiast "IP" dajesz "IPV6".Andrzejz78 pisze: Może winne jest polecenie inicjujące w TNI "AT+CGDCONT=1,"IP"" którego nie można zmienić na IPV6
Przecież napisałem że tego polecenia nie da się zmodyfikować No chyba że nie wiem gdzie to w TNI zmienićja.michal pisze:Zamiast "IP" dajesz "IPV6"
No IPv6 address detected [more info]
Good news! Your current configuration will continue to work as web sites enable IPv6.
You appear to be able to browse the IPv4 Internet only. You will not be able to reach IPv6-only sites.
Your DNS server (possibly run by your ISP) appears to have IPv6 Internet access.
Jak można to wykonać? Próbowałem pism i telefonów.....potrzebuje z racji na zawód na dwóch kartach w ramach konta mieć możliwość dostępu do wewnętrznych zasobów. Niestety przenoszenie na firmę nie wchodzi w grę.Orange Ekspert pisze:VPN nie jest standardową usługą i nie można go samodzielnie włączyć. Może być aktywowany tylko w indywidualnych i uzasadnionych przypadkach po kontakcie z BOK (w ramach wyjątku).
Zadzwoń pod *800 i przekonaj ich do włączenia vpnkill649 pisze:Jak można to wykonać?
Jedyną opcją wyłączenia kompresji jest włączenie dostępu przez apn: vpn.kill649 pisze:po wyłączoną kompresje (tak wyłączają na żądanie)
I kiedyś to był wystarczający argument, żeby uruchomili ten APN.wojteks pisze:Jedyną opcją wyłączenia kompresji jest włączenie dostępu przez apn: vpn.
Nie zauważyłem różnicy miedzy Plusem a Orange z kompresją a czasami sporo obrazków oglądamjackuss81 pisze:Jak jest z tą kompresją obrazków na stronach internetowych?
W odpowiedzi na zgłoszenie uprzejmie informuję, że można zakupić więcej niż jedną ofertę Orange Free Net. Należy pamiętać, aby dopisana ona była do tego samego konta. Wówczas cały pakiet GB będzie zsumowany i możliwy do wykorzystania dla wszystkich numerów aktywnych na koncie.