http://www.speedtest.net/my-result/3283359547
Moderator: Moderatorzy
No to superja.michal pisze:Andrzejz78, Orange Free Net (abo) śmiga jak bajka.
I niech to tak zostaniematek451 pisze:Cóż sieć po modernizacji niewielu pewnie wie a o sprzęcie z DC to nawet nie maja pojęcia
Tak, 35 GB bez terminala na 6 miesięcy.Andrzejz78 pisze: Zapomniałem zapytać Wziąłeś internet na abonament w Orange?
Moja też jest biała ale o LTE nic nie pisząja.michal pisze:są białe, mają dodany napis LTE
Ale też i minusja.michal pisze:Wspólne konto ma swój plus
Jeśli jest pakiet OFN na telefon to z tego pakietu się korzysta Z resztą potwierdził to pracownik BOK jak i koleś co mi umowę przygotowywałja.michal pisze:W Smart Plan Halo najpierw wykorzystujesz paczki w ramach bezpiecznego internetu
W odpowiedzi na przesłane zgłoszenie uprzejmie informuję, że .pakiet danych
który Pan widzi, to pakiet danych do wykorzystania w ramach taryfikacji
schodkowej w ofercie Smart Plan Halo. Nie zostanie ona włączona do momentu
kiedy bedą dostępne środki w ramach Orange Free Net
To cię wprowadzają w błąd bo w takim wypadku najpierw schodziłby limit z OFN, a potem z Smart Plan Multi, a tak nie jest. Nawet regulamin o tym stanowi.Andrzejz78 pisze:Jeśli jest pakiet OFN na telefon to z tego pakietu się korzysta Z resztą potwierdził to pracownik BOK jak i koleś co mi umowę przygotowywał
Na szczęście nie korzystam praktycznie w ogóle z neta w telefonie więc nie dam się naciągnąć Od maja chyba przejdę z telefonem na kartę to wtedy będę miał już wszystko pod kontrolą
Kod: Zaznacz cały
17. W przypadku ofert rozliczanych na wspólnym Koncie Abonenckim innych niż Orange Free Net (z zastrzeżeniem pkt 9). Limit wykorzystywany jest po zużyciu środków z pakietów danych udostępnionych w ramach kwoty abonamentu w danych ofertach oraz po wykorzystaniu środków z usług dodatkowych zwiększających limit transferu danych w tych ofertach.
18. W przypadku ofert i usług posiadających ograniczenie prędkości przesyłania danych po wykorzystaniu przysługującego limitu ograniczenie prędkości przesyłania danych nastąpi po zużyciu środków z Limitu.
19. Pozostałe zasady naliczania i rozliczania transferu danych w poszczególnych ofertach określają Cenniki usług w danych ofertach lub w przypadku usług dodatkowych regulaminy tych usług dostępne na www.orange.pl.
Jak dla mnie kit wciskają bo z innego wynika z regulaminu. Do tego również o to pytałem na infolinii i za każdym razem było, że najpierw wszystkie mechanizmy oferty muszą zadziałać, a potem OFN. Tak też stanowi regulamin.Andrzejz78 pisze:przypomniało mi się że w korespondencji z BOK bylo coś właśnie o pierwszeństwie pakietu OFN
Nie będziesz mógł:Andrzejz78 pisze:orientujesz się może czy jak przejdę na kartę a numer będzie dalej zarejestrowany i na wspólnym koncie to czy będę mógł korzystać z pakietu OFN w telefonie?
16. Limit danych na konto abonenckie („Limit”) może być wykorzystany przez wszystkie kontrakty rozliczane na tym samym Koncie Abonenckim na którym aktywny pozostaje kontrakt Orange Free Net. Plany taryfowe mogące korzystać z Limitu: Smart Plan na rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi), Smart Plan Mix, Delfin II w Orange (abonament), Pelikan II w Orange (abonament), Pantera II w Orange (abonament), Delfin w Orange (abonament), Pelikan w Orange (abonament), Pantera w Orange (abonament), Orange Abonament, Orange Free, Orange Free Set.
Gorzej jak drugi konsultant będzie miał inne zdanieja.michal pisze:uznali ci reklamację za niesłusznie naliczony bezpieczny internet to chyba można się na to powoływać?
2014.02.06 23.09 100,00 kB Internet i OW 0,00
2014.01.27 18.06 1600,00 kB Internet i OW 7,00
2014.01.27 18.04 50,00 kB Internet i OW 3,00
2014.02.07 07.28 500,00 kB Internet i OW 0,00
2014.02.07 07.27 450,00 kB Internet i OW 0,00
2014.02.07 07.16 1300,00 kB Internet i OW 0,00
2014.02.07 07.44 43550,00 kB Internet i OW 0,00
No właśnie o to chodziło, żeby zarobić. Taryfa Smart Plan Halo nie jest ogólnie do internetu, a jak już korzystasz to płacz i płać.Andrzejz78 pisze:Wydaje mi się że tak musi być w przypadku mojej taryfy Co to za udogodnienie ze wspólnym pakietem skoro żeby z niego skorzystać musiałbym najpierw wykorzystać "schodkowe" 1020MB z telefonu O kosztach tego nie muszę wspominać bo wcześniej podałem ile za ile mi naliczyli
Myślałem i ja nad tym tylko nie znam zalet i wad tego rozwiązaniaja.michal pisze:Włączyłem VPN
Nie wiem jak na telefonie ale na laptopie u mnie też działa dobrze i to w APN internetja.michal pisze:każdy streaming działa poprawnie
Zalety: brak kompresji (i związanych z nią problemów), publiczny adresAndrzejz78 pisze:tylko nie znam zalet i wad tego rozwiązania
Chodziło mi o konkretne aplikacje na telefonie - Sky.fm i Digitally Imported. Niestety przez kompresję nie ładują strumienia. Aplikacja Speedtest.net również w przypadku kompresji nie ładuje się (błąd sieci).Andrzejz78 pisze:
Nie wiem jak na telefonie ale na laptopie u mnie też działa dobrze i to w APN internet
Czy to dotyczy też stron czy tylko obrazków itp. pobieranych na dysk?Jo_gurt pisze:brak kompresji (więcej zużytych danych)
Andrzejz78 pisze:
Czy gdybym miał dostępną usługę VPN będę mógł zrezygnować i wrócić do APN internet w dowolnym momencie?