Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- neopl
- Stały użytkownik forum
Re: Iplus - koniec umowy
Brutto, podobno jakis maksymalny rabat 50%. Tylko ze to po zlozeniu ze rezygnuje z iPlusa. Wczesniej dawali 17GB za 60zl.
-
- Stały użytkownik forum
Sprawdziłem przed chwilą online na stronie Plusa. Jest dla mnie oferta i wygląda tak jak napisałeś, czyli 17GB za 59zł, umowa na rok bez modemu. Czyli wniosek taki że muszę złożyć wymówienie. W najgorszym wypadku zostanę z Aero2.
[ Dodano: 2012-11-09, 07:58 ]
Wiadomo już, że można wynegocjować nawet 50% rabatu przy przedłużeniu umowy na kolejne 2 lata. A czy któryś z forumowiczów próbował negocjować minimalne gwarantowane prędkości? Korzystam z Huawei B260A i anteny zewnętrznej. Nadajnik oddalony o 11km. Łączę się na 2100Mhz i we wczesnych godzinach porannych osiągam średnio download 4,5Mb/s, upload 1,8Mb/s. W ciągu dnia te wartości spadają odpowiednio do 1,8Mb/s i 0,8Mb/s, nie potrzebuję więcej, w zasadzie takie parametry są dla mnie w pełni zadowalające. Jednak po godzinie 17-tej nadajnik jest mocno przeciążony i prędkości spadają poniżej 0,3Mb/s i 0,1Mb/s. Odechciewa się wtedy korzystać z internetu. Prawdę mówiąc Aero2 zapewnia w tych godzinach lepsze osiągi. Aktualnie zastanawiam się czy pchać się dalej w umowę z plusem, czy skorzystać z Aero2, które jest w prawdzie darmowe, zapewnia całkiem znośne prędkości, jednak denerwuje mnie co godzinne zrywanie połączenia. Gdyby sieć Plus zapewniła minimalne prędkości powiedzmy 1Mb/s i 0,3Mb/s to wybór byłby dla mnie oczywisty. Czy ktoś próbował negocjować takie warunki i czy w ogóle jest taka możliwość ze strony technicznej?
[ Dodano: 2012-11-09, 07:58 ]
Wiadomo już, że można wynegocjować nawet 50% rabatu przy przedłużeniu umowy na kolejne 2 lata. A czy któryś z forumowiczów próbował negocjować minimalne gwarantowane prędkości? Korzystam z Huawei B260A i anteny zewnętrznej. Nadajnik oddalony o 11km. Łączę się na 2100Mhz i we wczesnych godzinach porannych osiągam średnio download 4,5Mb/s, upload 1,8Mb/s. W ciągu dnia te wartości spadają odpowiednio do 1,8Mb/s i 0,8Mb/s, nie potrzebuję więcej, w zasadzie takie parametry są dla mnie w pełni zadowalające. Jednak po godzinie 17-tej nadajnik jest mocno przeciążony i prędkości spadają poniżej 0,3Mb/s i 0,1Mb/s. Odechciewa się wtedy korzystać z internetu. Prawdę mówiąc Aero2 zapewnia w tych godzinach lepsze osiągi. Aktualnie zastanawiam się czy pchać się dalej w umowę z plusem, czy skorzystać z Aero2, które jest w prawdzie darmowe, zapewnia całkiem znośne prędkości, jednak denerwuje mnie co godzinne zrywanie połączenia. Gdyby sieć Plus zapewniła minimalne prędkości powiedzmy 1Mb/s i 0,3Mb/s to wybór byłby dla mnie oczywisty. Czy ktoś próbował negocjować takie warunki i czy w ogóle jest taka możliwość ze strony technicznej?
- BarteqW
- Stały użytkownik forum
A na jakich warunkach przechodzi się na czas nieokreślony. Bo moja mama rozmawiała kiedyś z ekspedientką plusa i zrozumiała, że na ich warunkach. Niekoniecznie na takich samych zasadach jak w obecnej umowie. Natomiast później jeżeli chcemy przedłużyć umowę to nie można sobie wybierać czy chcemy 12 czy 24 miesiące, itd.
Póki co to do mnie nie oddzwonili, ani nie odpisali na maila.
Póki co to do mnie nie oddzwonili, ani nie odpisali na maila.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Raczej przechodzi się na takich warunkach jak w ostatnim miesiącu aktualnej umowy.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W Plusie swego czasu po przejściu na czas nieoznaczony kasowane były wszystkie promocje (zniżki w abo, itp). Jak masz umowę na czas nieoznaczony i chcesz ją przedłużyć bez modemu to nie ma problemu (nie było przynajmniej) z umową na 12 miesięcy.
- BarteqW
- Stały użytkownik forum
Dzisiaj do mnie zadzwonił konsultant, i już się cieszyłem, że dostałem atrakcyjniejszą ofertę 23GB + 50GB za 64,90. Ale ta kwota wydała się dziwna - patrzę, no tak o wacie nic pan nie wspomniał. Trzeba uważać, bo łatwo można dać się wykiwać.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W sprzedaży konsumenckiej jest obowiązek podawania cen z VATem.
- neopl
- Stały użytkownik forum
23+50 za 65zl? To jaki to rabat? ile %? trzeba bylo sie targowac dalej, do mnie wsumie 2x dzwonili. Zastanawia mnie jedno mam dostac tez nowa karte USIM, a co ze stara musze zdac czy ja zablokuja?
-
- Użytkownik forum
Popytajcie Plusa gdy będą dzwonić, jaka jest oferta na 12mcy z abonamentem 50zł / 60zł brutto i czy jest możliwy zakup modemu na 12mcy i czy dostępny jest E586HSPA+ oraz E3276 LTE ?
- neopl
- Stały użytkownik forum
Oferty z modemen na 12 miesiecy nie ma, jak na razie. Przedluzajac umowe mysle ze tez dasz rade wyrwac 25GB w dzien +50GB w nocy za 50zl. Oczywiscie taka oferta tylko po zlozeniu wypowiedzenia z iplusa, wczesniej nie ma co dzwonic.
-
- Użytkownik forum
Jest na 12mcy z modemem, o Tu http://internet.plus.pl/documents/59602 ... +11+12.pdf
Rok temu przedłużałem po złożeniu rezygnacji z modemem na 12mcy.
50zł netto czy brutto za te 25GB ?
Rok temu przedłużałem po złożeniu rezygnacji z modemem na 12mcy.
50zł netto czy brutto za te 25GB ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja podczas podpisywania ostatniej umowy rabat na abonament też mam udzielony na 12 miesięcy, więc po tym czasie będę musiał płacić całość abonamentu. Chyba, że w przeciągu 9 miesięcy się coś zmieniło.ja.michal pisze:W Plusie swego czasu po przejściu na czas nieoznaczony kasowane były wszystkie promocje (zniżki w abo, itp).
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- neopl
- Stały użytkownik forum
rawsky, pisalem wyzej ze brutto, a ten link co podales to oferta dla nowych klientow.
-
- Użytkownik forum
Ok, nie doczytałem, ale ,,stali" klienci przypuszczam również maja możliwość skorzystania np. jak ja rok temu i kilka osób, które pisało o takiej ofercie wcześniej.neopl pisze:rawsky, pisalem wyzej ze brutto, a ten link co podales to oferta dla nowych klientow.
- neopl
- Stały użytkownik forum
Ja probowalem na 12 miesiecy jak tylko moglem, nawet mowilem ze chce taka oferte jak nowy uzytkownik i nic z tego. Wychodzi na to zeby dostac modem i umowe na 12msc to trzeba zerwac umowe i zawrzec nowa.
-
- Użytkownik forum
Batalię z Plusem zaczynam przed świętami. Teraz proponują właśnie to co załączyłem poniżej, oczywiście bez składania rezygnacji.
-
- Guru bezprzewodowy
Tak z innej beczki, mogłeś wybrać inny modem? (E3276 / E398)neopl pisze:zaproponowali 25GB+50GB w nocy za 50zl i modem Zte lte za 1zl.
- neopl
- Stały użytkownik forum
E398 nawet nie pytałem bo wyczytałem tu na forum ze się grzeją. E3276 dostałem odpowiedz brak w magazynie tak jak ZTE z antenką.marens pisze:Tak z innej beczki, mogłeś wybrać inny modem? (E3276 / E398)
Myślę ze niedługo powinni wprowadzić ofertę z modemem na 12msc, ponieważ śmieszne jest ze nowy użytkownik ma taka możliwość a stary nierawsky pisze:Batalię z Plusem zaczynam przed świętami. Teraz proponują właśnie to co załączyłem poniżej, oczywiście bez składania rezygnacji.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-11-10, 17:00 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-11-10, 17:00 przez neopl, łącznie zmieniany 1 raz.
- BarteqW
- Stały użytkownik forum
Ja w końcu dostałem 23 GB + 50GB za 79,90zł + 15z rabatu na 12 miesięcy bez modemu. No i w sumie jestem zadowolony teraz. 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam. Skoczyłą mi sie we wrześniu umowa na Iplusa. Za 114zł brutto miałem
dzien:20Gb + 30Gb
0-12 - iplusopobieracz
- transfer przyciety do 10mb/sek
Zadzwoniłem dzisiaj do BOK-u co z tech dodatków zostało gdyż zastanawiałem sie nad skonczeniem umowy
O dziwo okazało sie ze mam umowe na czas nieokreślony oraz zostało 50GB + iplusopobieracz 0-12( bez limitu) i wszystko za 114zł - informacje dostałem od konsultanta z BOKu
Szkoda mi rezygnowac z tej umowy gdyz na chwile obecna nikt nic lepszego w plusie nie zaoferuje
0-12 - iplusopobieracz
Zadzwoniłem dzisiaj do BOK-u co z tech dodatków zostało gdyż zastanawiałem sie nad skonczeniem umowy
O dziwo okazało sie ze mam umowe na czas nieokreślony oraz zostało 50GB + iplusopobieracz 0-12( bez limitu) i wszystko za 114zł - informacje dostałem od konsultanta z BOKu
Szkoda mi rezygnowac z tej umowy gdyz na chwile obecna nikt nic lepszego w plusie nie zaoferuje
-
- Użytkownik forum
Plus się cofa w rozwoju już nawet limit nocny skrócili od 01:00 do 07:00 jak w polsacie.
-
- Użytkownik forum
jakim cudem miales dzienny limit 50GB/miesiac,Tomisek pisze:Witam. Skoczyłą mi sie we wrześniu umowa na Iplusa. Za 114zł brutto miałem
0-12 - iplusopobieracz
masz abo w iplus juz z 10 lat i zalapales sie na jakies niezwykle ciekawe promocje ?
jeszcze powiedz ze masz LTE z tym iplusopobieraczem 0-12 (bez limitow) i kazdy na tym forum bedzie ci musial pogratulowac najlepszej oferty mobilnego internetu w polsce, pomimo ze z transferem "przycietym" do 10mb/s co i tak daje realna szybkosc (oczywiscie o ile jest zasieg) na poziomie 1MB/s czyli praktycznie max co moze byc na 3G. chyba ze masz to LTE, ale i tak pewnie bez tego ograniczenia by bylo w okolicach 1-2MB/s.
smialo mozna powiedziec ze nigdzie nie bedzie lepszego abo w tej cenie i na tych warunkach przez nastepne 3-4 lata.
sam place prawie 170zl za 30GB/miesiac, iplusopobieracz 0-12, umowa skonczyla sie kilka miesiecy temu. i wszystkie proponowane nowe oferty oczywiscie w atrakcyjnej cenie na poziomie 150zl, plus pare GB wiecej do limitu, transfer w nocy 1-7 50GB byly rzeczywiscie bardzo atrakcyjne jak na obecne warunki, nic tylko rezygnowac ze starej umowy i podpisywac nowa na tych super nowych warunkach.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Iplusopobieracza miałeś wpisanego w przedłużeniu poprzedniej umowy, czy dodatkowo zamówionego? bo do tej pory nie wiem czy mój przejdzie po końcu umowy czy zabiorą, ja swojego aktywowałem przez obsługę klientaSierraWireless pisze:iplusopobieracz 0-12, umowa skonczyla sie kilka miesiecy temu
-
Powiem tak. Sam jestem zdziwiony. Iplusa mam kilka lat. Ostatnia oferta byla 2najwyzsza. 20gb i transfer przyciety do 10mb. Iplusopobieracz byl za free do 9 a za doplata 5zl na miesiac jest do 12. Z racji przedluzenia umowy rok temu dodali mi 30gb. Spodziewalem sie jednak ze strace po roku te ekstra 30 gb. Okazalo sie jednak ze pozostaly tak jak i iplusopobieracz od 0 do 12 bez limitu. Na razie mi nie zalezy na lte gdyz mam ladnie dzialajacy w domku internet radiowy. Konczymu jednak z zona dom na wsi. Dzikie pola i tam tylko jest zasieg hsdpa. Myslalem ze zakoncze umowe i za rok podpisze od nowa ale mi teraz poprostu szkoda tego limitu 50gb i bez limitu od polnocy do poludnia. To co jest teraz to jakas totalna popierdulka. oferowac lte z takimi limitami. To jak by miec porche ale jezdzin nim tylko do kosciola i najblizszego kiosku po fajki
- Pijo
Tak rzuciłem okiem na stronę Plusa i w nowych promocjach Nocne 50GB jest teraz od 01:00 do 07:00 (podobnie jak Polsacie). Modyfikacja nastąpiła 16.11.2012r. 

- neopl
- Stały użytkownik forum
Jak sprawdzic od ktorej godziny mam dostepny pakiet nocny? Umowe podpisalem przed 16.11.2012 i w umowie mam od 0.00 do 8.00. To jak to teraz bedzie?
-
Odpowiedźneopl pisze:w umowie mam od 0.00 do 8.00
- neopl
- Stały użytkownik forum
Teoretycznie tak lecz jak to jest praktycznie, bo znajac Plusa trzeba to sprawdzic. Zwlaszcza ze zawarlem umowe przed ta zmiana lecz na nowych zasadach, czyli wiecej GB. Umowa na 2lata.
Ostatnio zmieniony 2012-11-22, 13:30 przez neopl, łącznie zmieniany 2 razy.
-
nie ma innej opcjineopl pisze:w umowie mam od 0.00 do 8.00
- piori
Ale cennik w pdf ( http://internet.plus.pl/documents/59602 ... .07.12.pdf ) nadal wisi z lipca, z nieaktualnymi limitami i godzinami... Pełna profeskaPijo pisze: Nocne 50GB jest teraz od 01:00 do 07:00 (podobnie jak Polsacie). Modyfikacja nastąpiła 16.11.2012r.![]()