Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne

Post autor: Oficer »

Witam coraz częściej napotykam się z problemem przecinania internetu :( ping jest niski 80-70 a dziwi mnie to że przy takim pingu mnie przecina jednakże uniemożliwia to granie w jaką kolwiek grę sieciową :( czy też macie ten problem czy u mnie tylko tak się dzieje ?.
Pozdrawiam (niby te limity miały tak dużo zmienić :niepewny: ).
Lidzet98
Użytkownik forum

Post autor: Lidzet98 »

Oficer pisze:Witam coraz częściej napotykam się z problemem przecinania internetu :( ping jest niski 80-70 a dziwi mnie to że przy takim pingu mnie przecina jednakże uniemożliwia to granie w jaką kolwiek grę sieciową :( czy też macie ten problem czy u mnie tylko tak się dzieje ?.
Pozdrawiam (niby te limity miały tak dużo zmienić :niepewny: ).
Prosze limity weszły a sięc dalej obciążona. To teraz będziemy mieli z 50 osób do petycji. Zresztą zna ktoś gg któregoś jakiegoś agenta orange freedom pro czy coś w tym stylu. Już ja sobie z nim pogadam.

Zrobili internet na kablach od żyrandola i antenie od komórki z 99 roku i myślą że są fajni.
<Wycięte przez administrację>
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Lidzet98, kolego przestań robić w co drugim temacie jakąś krucjatę.
Do tego odbierz PW lepiej.
martin1221
Początkujący użytkownik forum

Post autor: martin1221 »

a tak z innej beczki jeżeli orange dzwoniło z odpowiedzią na zapytanie a nie odebrałem to zadzwoni jeszcze raz?
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Miał kto może taki przypadek że internet działa-a Axssestel menadżer pokazuje że urządzenie jest nie dostępne??
Awatar użytkownika
Oficer

Tak i to dosyć często się zdarza nie ma pojęcia czemu :niepewny: dlatego jest lepiej podpiąć przez ethernet .
EmTeeDee

Mam przez ethernet-i pierwszy raz to widzę-gdyż nie używam tego menadżera-coś nie chce mi się połączyć z IWnet(nowy COD) i chciałem zobaczyć czemu-inne gry działają normalnie. :cry: Już to działa-ten Axssestel a co do gry -to blokowała zapora Comodo.
Ostatnio zmieniony 2009-11-27, 18:42 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
etz3700

Post autor: etz3700 »

Wita. Mam problem taki nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji.Ruter sprawny.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

etz3700 pisze:nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji
Kartę aktywuje operator. Pozostaje Ci telefon do BOK albo wizyta w salonie firmowym.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
kwj
Użytkownik forum

Post autor: kwj »

etz3700 pisze:Wita. Mam problem taki nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji.Ruter sprawny.
Może masz to samo co ja miałem. Otóż jak przyniosłem router do domu, spiąłem i heja w neta, a tu nic. Okazało się, że w menu "AxessManager" trzeba było ustawić Tylko 1xEvDO.
Spróbuj, może pomoże.
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 16:13 przez kwj, łącznie zmieniany 1 raz.
etz3700

Post autor: etz3700 »

Dzwoniłem do BOK i na to wygloda że jakaś wada w systemie .Ruter dobrze skonfigurowany bo internet mam już kilka miesięcy a ostatnio ruter gubił zasięg i odałem go do serwisu. W serwisie zgubili mi karte SIM/R-UIM i zrobili mi duplikat karty.
Ostatnio zmieniony 2009-11-30, 15:51 przez etz3700, łącznie zmieniany 1 raz.
yaotzin

Post autor: yaotzin »

Ja troszkę z innej beczki, jakie sa parametry logowania do Orange przy modemie Anydata ADU635WA?

Wiem że jak się używa modemu Axxestel to nalezy wpisać CDMAXXXXXX@ORANGE a w AnyData nie ma nigdze takiej informacji czy cdma@orange jest prawidłowe ?
Ostatnio zmieniony 2010-04-09, 21:50 przez yaotzin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Po wpisaniu w modemie nazwy użytkownika i hasło (cdm*****@orange.pl) to w ogóle nie mogę się połączyć z internetem. Mam po prostu wpisane orange.pl.
belchatowianin
Stały użytkownik forum

Post autor: belchatowianin »

Można gdzieś sprawdzić czy dany BTS działa? Zawsze miałem zasięg 80-82db, a od 2 miesięcy mam 94-96db. Nic nie majstrowałem przy antenie więc nie wiem co jest grane.
Awatar użytkownika
Oficer

Hej mam problem coś mi pobiera transfer a jako że jestem na limicie strasznie mnie zamula .Jest jakiś sposób żeby sprawdzić co to pobiera już nawet wywaliłem antywirusa :getlost2:
markross
Użytkownik forum

Post autor: markross »

@up, witam, polecam program http://www.programosy.pl/program,active-ports.html
Mialem podobnie i problemem okazala sie opera po update do 10.51

Btw tez mam problem, od wtorku posiadam Orange Free Optimum + ADU-635WA. Poczatkowo byly problemy ze znalezieniem cdma ale gdy na sekunde zablysla niebieska dioda CDMA nadzieja odzyla :hurra: Po kombinacjach z ustawieniem anteny i kabli zlapalem 2/3 kreski i sredni transfer 600-900kbps.
A teraz do sedna :P wszystko bylo ok do wczoraj, pobawilem sie troche na yt, scignalem pare demek, w sumie 600mb (mierzone NetMetrem) i wieczorem stalo sie cos dziwnego, CDMA pojawialo sie i znikalo a predkosc w porywach osiagala zawrotne 80kb. Po nocce bylo jeszcze gorzej, cdma na poziomie 0-1 i up wiekszy niz download. Teraz jest nieco lepiej ale niewiele :/ . Gdy zaczyna sie pobieranie predkosc wynosi 40-50kb a potem spada do 5-10. Limit to to raczej nie jest poniewaz transfer zliczam od poczatku i nie przekroczylem 2GB. Teraz pytanie, moze czegos nie wiem czy to poprostu kara za sciaganie :P a moze przypadek? Jesli tak ma zostac to w poniedzialek rozstane sie z pomaranczka

To by bylo na tyle, sorry za troche przydlugi post (moj pierwszy na tym forum :D)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Oficer

Dalej mam ten problem w procesach o nazwie svchost.exe ciągle coś pobiera nie mam pojęcia co to jest.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Jeżeli jest to svchost.exe, to pewnie to są aktualizacje. W pasku koło zegara jest może taka żółta ikonka z wykrzyknikiem?
Awatar użytkownika
Oficer

Nie jestem przecież laikiem w tych tematach wszystkie aktualizacje są powyłączane.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Przeskanuj kompa http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis, ... 12030.html i wklej log na tą stronę http://www.hijackthis.de/ może jakiś wirus siedzi, a antywirus go nie wykrył.
EmTeeDee

Oficer pisze:Dalej mam ten problem w procesach o nazwie svchost.exe ciągle coś pobiera nie mam pojęcia co to jest.
Start-uruchom-cmd-ok-wpisz netstat a n enter-pokarze aktywne połączenia. :D
Fr33Q

Post autor: Fr33Q »

Witam. Mam taki problem że internet działa mi tylko gdy łączę się z routerem przez kabel ethernet. Kiedy tylko wyjmę kabel, dioda "Connect" na routerze gaśnie... Z wifi da się połączyć, ale nie ma internetu a czasami w ogóle jest tylko przy połączeniu bezprzewodowym "Ograniczony dostęp". Co jest grane?? :zdziwko:
markross
Użytkownik forum

Ja w sprawie mojego ostatniego postu :P Zarejestrowalem sie na orange.pl i w pakietach
Pakiet Data: 0.00
Czy to jest wlasnie moj limit? Okres rozliczeniowy zaczyna sie 13.04 czyli mam rozumiec ze przez pierwszy tydzien na test mialem 2gb?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

markross pisze:Okres rozliczeniowy zaczyna sie 13.04 czyli mam rozumiec ze przez pierwszy tydzien na test mialem 2gb?
A jaki limit masz w wykupionym abonamencie?
Nie pomagam na PW!
markross
Użytkownik forum

Opcja Optimum z limitem 7GB, jesli limit jest proporcjonalny do okresu testowego to bylo by to dosc logiczne, 7/4 = 1.75 czyli cos w okolicach tego co przeslalem zanim mnie przyblokowali. Wiec chyba sam znalazlem odpowiedź:P
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

markross pisze:Wiec chyba sam znalazlem odpowiedź
Na to wygląda.
Nie pomagam na PW!
Fr33Q

Witam. Mam taki problem że internet działa mi tylko gdy łączę się z routerem przez kabel ethernet. Kiedy tylko wyjmę kabel, dioda "Connect" na routerze gaśnie... Z wifi da się połączyć, ale nie ma internetu a czasami w ogóle jest tylko przy połączeniu bezprzewodowym "Ograniczony dostęp". Co jest grane?? :zdziwko:
No więc zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?? Plisss ja juz nerwów do tego nie mam... :gwiazdki:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Fr33Q pisze:No więc zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?
Wróżkami nie jesteśmy. Podaj więcej danych.
Jaki router, jakie ma IP, czy DHCP włączone. Po WiFi jakie IP dostaje komputer, jakie szyfrowanie itp.
Nie pomagam na PW!
Fr33Q

Router MV410r, jego IP to 192.168.0.1, DHCP włączone, szyfrowanie WEP. Nie wiem jakie IP dostaje komputer bo w ogóle jest problem z tym połączeniem.. Niby da się połączyć z wifi ale jest "Brak dostępu do Internetu" naprzemian z "Brak dostępu do sieci" i tak w kółko. Pakiety się wysyłają ale w odebranych cały czas jest 0.
brydziu

Post autor: brydziu »

Witam postanowilem wziasc internet z orange ze wzgledu ze neo u mnie nie pójdzie bo nie ma mozliwosci technicznych na podlaczenie tak mi powiedzieli i wczoraj panowie przywiezli mi sprzet podlaczyli. Predkosc ok. 1 MB /s . Urzadzenie MV400r po zmianie miejsca uzyskalem najlepszy sygnal na poziomie EvDo 87 dBm / 94 dBm czyli 5/5. Po sprawdzeniu predkosci na speedtest.pl uzyskalem 1,7MB/s download i okolo 300 upload. Dzisiaj mam identyczna jakosc sygnalu ale predkosc mi spadla. Strony zamulaja i na speedtest.pl uzyskuje: okolo 130kb/s download i 50 kb/s upload w czym tkwi problem pomozcie prosze.

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-14, 18:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-04-14, 17:45 przez brydziu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ