U mnie już działą..też przyspieszyli.
Idę sprawdzić jak youtube teraz bedzie działało...
Moderator: Moderatorzy
źródło: aero2.plAero2 Sp. z o.o. informuje o wprowadzeniu zmian w zakresie prędkości transmisji danych dla Bezpłatnego Dostępu do Internetu. Zgodnie z zobowiązaniami wynikającymi z Decyzji Rezerwacyjnej i zapisami ust. 3.5 Regulaminu Bezpłatnego Dostęp do Internetu, od dnia 10 maja 2012r. (tj. po 12 miesiącach od Daty Uruchomienia Bezpłatnego Dostępu do Internetu), została zwiększona prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego, która jest na poziomie nie większym niż 512 kb/s.
Wynika więc z tego, że upload pozostanie na poziomie 256 kbps. Ale i tak wg mnie to wystarczające parametry (512/256 kbps)."b) prędkość downlink w ramach dostępu nieodpłatnego dla jednego użytkownika będzie na poziomie nie mniejszym niż 128 kb/s i nie większym niż 256 kb/s, w ciągu pierwszych 12 miesięcy od deklarowanej daty rozpoczęcia świadczenia usługi, oraz nie mniejszym niż 256 kb/s i nie większym niż 512 kb/s w okresie kolejnych 24 miesięcy"
Witaj a możesz mi kolego coś więcej powiedzieć o tej ofercie Playa. Ja np. nie mam u siebie Btsa z Playa więc jadą chyba na Plusie lub Orange. A mam z Plusa net ale badziewie. Edge i 12 kB:(kristopher0725 pisze:Mam BIS w PLAY'u za 10zł bez żadnych lejków...non stop full transfer
Na nadajnikach Orange lub Plus GSM miałem nawet(To zależy od serwerów) 250KB/s
Normalnie idzie przeważnie 100KB
Przy 240px jest nawet z zapasem, można oglądać bez czekania na "zbuforowanie" materiału (oczywiście jeśli rzeczywiście osiągamy max prędkość)Ufo atakuje pisze:Ta prędkość prawie wystarcza nawet do youtuba.
Z ciekawości sprawdziłem i w ofercie widzę pakiet 100 MB, a potem ucinają prędkość, tylko chyba nie sprecyzowali do jakiej wartości to cięcie.kristopher0725 pisze:Mam BIS w PLAY'u za 10zł bez żadnych lejków...non stop full transfer
Co do PLAY to możemy korzystać z nadajników ORANGE I PLUS GSM...czyli mamy do wyboru aż trzy BTSyWitaj a możesz mi kolego coś więcej powiedzieć o tej ofercie Playa. Ja np. nie mam u siebie Btsa z Playa więc jadą chyba na Plusie lub Orange. A mam z Plusa net ale badziewie. Edge i 12 kB:(
Sam się przekonałem, że to nie chodzi o BIS.piori pisze:Z ciekawości sprawdziłem i w ofercie widzę pakiet 100 MB, a potem ucinają prędkość, tylko chyba nie sprecyzowali do jakiej wartości to cięcie.
Czyli mamy rozumieć, że to prędkości już po wykorzystaniu tych 100 MB?
Też to zauważyłem.ryba825 pisze:Zwiększenie downloadu przyniosło niestabilność sieci
U mnie we Wrocławiu z kolei żadnych problemów. Po prostu szybciej.ryba825 pisze:Zwiększenie downloadu przyniosło niestabilność sieci
Dzis dziala... Moze byla przerwa?ojciec007 pisze:Dziś rano w okolicach Szczecina - brak usługi :-( wczoraj było oki.
testowane w GT P1000
z tego co widze na mapie zasiegu to jestes na granicy zasiegu, BTS Aero2 sieje z Płocka z ul. Dobrzynskiej.R Mad
Wgraj nowsze oprogramowanie jak Tomato z obsluga 3G: http://tomato.groov.pl/index.php?dir=K2 ... d5x-092-EN. Wersje odpowiednie dla Ciebie to tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR1-092-XXX.trx. Opis wersji znajdziesz tutaj: http://openlinksys.info/forum/viewthrea ... d_id=11624.PrzemekC pisze:Mam problem... Modem E169 bezpośrednio wpięty do laptopa daje transfery 512/256 kb. Ten sam modem w routerze asus WL500g.P z softem koppel.cz v 1.71 daje 256/256 kb. (przed 11 maja również 256/256) Czy operator uzależnia szybkość od ilości urządzeń pośredniczących po stronie odbiorcy? TTL? Proszę o sprawdzenie przez użytkowników routerów i potwierdzenie na forum.
P.
Ha pamietam ta Motke, mialem nawet stycznosc z tym modelem, jak widzisz do 3G uzywalem N 6650, ktora w tamtym czasie zalala nasz rynek, choc jak pamietam nie byla sprzedawana przez zadnego naszego operatora..... no ale coz, zbaczamy z glownego watkuPrzemekC pisze:
Hubikas! Stare czasy 3G to Motorola A925 i 2004 r. Ależ było miło kiedy niemal w całym Kraku zaświeciło się pełne kółeczko (Plus - październik 2005?). Motka jeszcze działawzbudza sensację "O! Satelitarny?!"