W programie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> od wersji 2.27 istnieje możliwość aktualizacji:
menu górne -> Informacje -> Aktualizacje
Zmiany:
1. Zaktualizowano listy darczyńców, dziękuję za datki

2. Rozwiązano problem z odczytem ID karty SIM (kod IMSI - "Twórz statystyki dla każdej karty SIM osobno" - "Identyfikacja SIM") jeżeli na karcie SIM aktywny jest kod PIN.
3. Niektóre modemy Huawei potrafią podawać LAC składający się z 6 znaków HEX, wydaje się on być nieprawidłowy. Jako że z obserwacji wynika że przestawienie dwóch środkowych znaków na początek daje dobry wynik chwilowo tak to zostało zaimplementowane w programie.
4. Dostosowano program do nowej nazwy pliku z danymi o BTSach, teraz jest Btsearch_new.xls
PS.
1. Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem

2. Chris-Kr dzięki za pomoc.
3. Jeżeli ktoś został pominięty na listach darczyńców to proszę o kontakt "pw".
[ Dodano: 2010-07-18, 23:35 ]
To jest problem, nie chciałbym transferu pobierać z interfejsu PPP (można podejrzeć: menu górne -> Sieć -> Interfejsy) ponieważ nie dość że te dane różnią się od danych otrzymanych z RAS to jeszcze Microsoft w każdej wersji Windows ostro w interfejsach mieszał, stąd np. błędy w innych managerach po pojawianiu się nowych Windowsów.YaHooo pisze:Mi się wydaje, że po prostu liczy potem od zera. Ale głowy nie dam uciąć.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-07-19, 09:31 ]
Plik tradycyjnie dodałem także na serwer forumowy.