Jak uzyc nokii n70 jako modem do kompa??
Moderator: Moderatorzy
- Strazak
- Początkujący użytkownik forum
Jak uzyc nokii n70 jako modem do kompa??
Witam!!!
Chciałbym sie dowiedzieć jak uzyc nokii n70 jako modemu ponieważ ma ona już umts a mój standardowy modem z blueconnecta wyposażony jest niestety tylko w edge
Jesli podłączam telefon i włożona mam kartę z blueconnecta do niego i probuje wyprac numer to nie chce sie polaczyc
i dlatego sie domyśla me moze byc jakies dodatkowa komenda tak jak bylo to w standardowym modemie jak nie chcielismy uzywac oprogramowania menagger wygladalo ono tak AT+cgdcont=1,ip,erainternet i dlatego moze mi nie dzialac bo za pomoca telefonu konieczna moze byc tez jakas komenda
trochę sie rozpisałem ale myślę ze ktoś mi pomoze
Chciałbym sie dowiedzieć jak uzyc nokii n70 jako modemu ponieważ ma ona już umts a mój standardowy modem z blueconnecta wyposażony jest niestety tylko w edge
Jesli podłączam telefon i włożona mam kartę z blueconnecta do niego i probuje wyprac numer to nie chce sie polaczyc
i dlatego sie domyśla me moze byc jakies dodatkowa komenda tak jak bylo to w standardowym modemie jak nie chcielismy uzywac oprogramowania menagger wygladalo ono tak AT+cgdcont=1,ip,erainternet i dlatego moze mi nie dzialac bo za pomoca telefonu konieczna moze byc tez jakas komenda
trochę sie rozpisałem ale myślę ze ktoś mi pomoze
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak uzyc nokii n70 jako modem do kompa??
Jaki numer?Strazak pisze:probuje wyprac numer to nie chce sie polaczyc
Przez co się łączysz? Dial-up czy pc suite?
- Strazak
przez *99***1# i wyskakuje mi awaria sprzetu
[ Dodano: 2008-01-16, 23:41 ]
oczywiscie chce sie polaczyc przez kabel usb
Robie dokladnie taka sama konfiguracje jak z modemem ES75 i on laczy sie normalnie a za pomoca nokii odrazu wyskakuje komunikat Modem ma awarie czy cos w tym stylu mialem tak z tamtym modemem ale jak nie mialem wpisanego dodatkowego polecenia AT+cgdcont=1,ip,erainternet
poprostu nie wiem co mam juz robic
[ Dodano: 2008-01-16, 23:42 ]
a łącze sie przez Dial-up

[ Dodano: 2008-01-16, 23:41 ]
oczywiscie chce sie polaczyc przez kabel usb
Robie dokladnie taka sama konfiguracje jak z modemem ES75 i on laczy sie normalnie a za pomoca nokii odrazu wyskakuje komunikat Modem ma awarie czy cos w tym stylu mialem tak z tamtym modemem ale jak nie mialem wpisanego dodatkowego polecenia AT+cgdcont=1,ip,erainternet
poprostu nie wiem co mam juz robic

[ Dodano: 2008-01-16, 23:42 ]
a łącze sie przez Dial-up
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A modem USB dla tej nokii jest zainstalowany?Strazak pisze:oczywiscie chce sie polaczyc przez kabel usb
- Strazak
tak wszystko jest ok...nie ma zadnych probleow ze sterownikami..
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zrób to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=55678#55678 i napisz czy jest problem.