jak skonfigurować sięć za pomoca bluetooth?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
arkoarek
Użytkownik forum

jak skonfigurować sięć za pomoca bluetooth?

Post autor: arkoarek »

witam
mam iPlusa w Noki6020 podłączonego za pomocą kabla z kompem chciałbym mieć równocześnie w laptopie za pomocą bluetooth
posiam dwa urządzenia Bluetuooth2 EDR z legalnymi adresami MAC
oprogramowanie blueSoleil 2,608
jeden zainstalowaniu w kompie z podłączonym netem a drugi w laptopie
ale nie mam pojęcia jak połączyć to w wewnętrzna sieć
w oprogramowaniu jest opcja sieć osobista ale jakoś nie mogę przez to uzyskać dostępu do zasobów innego kompa a wg. tego co pokazuje połączenie jest
jak konfigurowałem przez kreatora sieci bezprzewodowej to kiedy przenoszę plik za pomocą pen-a to w drugim kompie pokazuje że nie mam zainstalowanej karty sieciowej mimo że w systemie jest bluetooth PAN network adapter

kombinuje i nic
ale domyślam się że uda sie przez to BlueSoleil ale jakoś nie kumam tego programu
ma ktoś sposób na rozwiązanie
nawet jeśli sie nie da zrobić dostęp do netu to chociaż połączyć kompy w sieć
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: jak skonfigurować sięć za pomoca bluetooth?

Post autor: mar_kow »

Wystarczy przy włączonych urządzeniach wyszukać je, a następnie kliknąć wykrycie usługi. Wówczas odpowiednie ikonki się podświetlą. Z lewej strony jest druga ikona usługa "sieć osobista" - uruchomić. Na stacjonarnym ustawić usługę udostępniania łącza internetowego w zestawionym połączeniu iPlusa. Tak w ogóle to dość trudno zestawić takie połączenie, wszystko ma wpływ na jego jakość. Podobno wersja Bluesoleil 3.0 jest bardziej funkcjonalna. Ale oczywiście nie jest darmowa ale przy odrobinie pomysłowości ;) można ją zdobyć...
ODPOWIEDZ