Witam. Bielsko Biała, W lipcu zakupilem Orange BE Premium wraz z modemem Option Globtrotter Combo EDGE/3G. Wtedy lapalo mi tylko GPRS na 4 z 5 kresek, predkosc pokazywana na http://www.twojeip.wp.pl/?ticaid=153c8 byla ponizej 50 kb/s. Po 17 grudnia 2007 zaczelo lapac UMTS i predkosc mierzona na wp.pl od 700kb\s do 1,2mb/s przy 3-4 na 5 kresek zasiegu. Od dwoch dni wciaz lapie UMTS na tyle samo kresek ale predkosc spadla masakrycznie do 150kb/s. Co moze byc przyczyna ? Dodam, ze Limit leci od nowa od 19.01 od tego czasu nie sciaglem nic. Jakies pomysly ? Mam limit 4GB, niemożliwe zebym tyle pobral przez 5 dni, gdzie przez 2 dni w ogole nie wlaczlem kompa.
pozdrawiam
[ORANGE] Predkosc spadla
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[ORANGE] Predkosc spadla
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez GrzesLCR, łącznie zmieniany 1 raz.
- SVIPER
- Stały użytkownik forum
Re: [ORANGE] Predkosc spadla
Hmmm... Na początku pomyslałem o przekroczonym limicie, ale napisałeś, że nowy okres naliczania trwa niecały tydzień, więc jeśli jest tak jak piszesz z tym pobieraniem to automatycznie odpada
Wg. mnie problem leży po stronie BTS'a. Prawdopodobnie zbyt obciążony nadajnik, lub są na nim prowadzone jakieś naprawy. Jeśli masz jeszcze trochę cierpliwości to poczekaj - może coś się wydarzy
a jeśli nie to mailuj do operatora i wtedy dowiesz się co tam się dzieje z nadajnikiem i będziemy mogli stawiać kolejne hipotezy 
Podejrzewam, że nie masz żadnej anteny zewnętrznej do modemu, bo wtedy mógłbys spróbować skierować ją na inny nadajnik. Pozostaje więc opcja polatania w miarę możliwości z modemem po pokoju i złapania innego nadajnika.
pozdro

Wg. mnie problem leży po stronie BTS'a. Prawdopodobnie zbyt obciążony nadajnik, lub są na nim prowadzone jakieś naprawy. Jeśli masz jeszcze trochę cierpliwości to poczekaj - może coś się wydarzy

Podejrzewam, że nie masz żadnej anteny zewnętrznej do modemu, bo wtedy mógłbys spróbować skierować ją na inny nadajnik. Pozostaje więc opcja polatania w miarę możliwości z modemem po pokoju i złapania innego nadajnika.

pozdro
ED77 + ATK20 = 

-
- Początkujący użytkownik forum
Re: [ORANGE] Predkosc spadla
No tak, antena to bez rewelacji - fabryczna Option'aSVIPER pisze:Wg. mnie problem leży po stronie BTS'a.

[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-01-24, 18:56 ]
Cięcie cytatu.
Ostatnio zmieniony 2008-01-24, 18:54 przez GrzesLCR, łącznie zmieniany 1 raz.