Router od Livebox w NET24

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
FredDie
Początkujący użytkownik forum

Router od Livebox w NET24

Post autor: FredDie »

Witam!
Na początku chciałem napisać wszystkim: "Witam".
Ale przejdę do rzeczy, a więc...
Wszedłem w posiadanie router od Livebox TP. Ja jestem abonentem usługi Net24 w sieci Netia. Mam neta na kablach Netii a nie TP. Chciałem się zapytać, czy da się w jakiś sposób zmusić modem od Liveboxa, by współpracował z Net24 i rozsyłał net po domu?
Jeżeli tak to proszę o jakieś szczątkowe info jak tego dokonać
Z góry dziękuję za informację.
Na moje oko takie coś jest możliwe, ale uznałem, że lepiej zasięgnąć języka na forum.

Pozdrawiam
FredDie
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Router od Livebox w NET24

Post autor: Jo_gurt »

Szukaj czy LB da sie przelaczyc na annex B, bo zdaje sie na takim dziala Net24 "w oryginale". Poczytaj np na stronach sagema, bo zdaje sie to on stworzyl ten wynalazek.
cysio
Stały użytkownik forum

Post autor: cysio »

Oficjalnie sie nie da z prostej przyczyny, login musi byc w formacie [email protected] a netia stosuje inny. Ot takie zabezpieczenie tepsy aby nie uzywac go z innymi provaiderami.

Jest to do ominiecia konfigurujac router przez konsole (wymagane login i haslo fabryczne z pelnymi prawami admina, ciezko zdobyc bo standardowy login i haslo nie maja uprawnien)

Druga sprawa to czy annex B obsluguje - nie mam pojecia
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ciekawe czy np. daloby sie wrzucic jakis referencyjny firmware przez tftp chociazby.
ODPOWIEDZ