Sierra Wireles Aircard 875 autowznawianie polaczenia

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TheArt
Stały użytkownik forum

Sierra Wireles Aircard 875 autowznawianie polaczenia

Post autor: TheArt »

Uzywam modem Aircard 875 z iPlusem. Oczywiscie wszelkie wynalazki iPlusa typu Manager wyrzucilem. Program Sierry 3G Watcher jest o niebo lepszy.

Mam pytanie

Jak namowic 3G Watcher do wspolpracy z AutoConnectem, wzglednie jak zrobic, zeby program restartowal net?

W Neo to bylo proste, AutoConnect od razu wykrywal neta a tutaj AutoConnect nie widzi zadnego polaczenia.

Chodzi o to ze czesto uzywam rapida, zeby cokolwiek zassac musze byc przy kompie i restartowac recznie. Chce zeby interent restartowal sie samoczynie po zakonczeniu pobierania partii pliku. Oczywiscie uzywam USD. Tyle ze USD potrzebuje do wspolpracy jakiegos restartera (zawsze byl nim AutoConnect).

Jednym slowem, chce zeby 3G Watcher pozwolil wylaczac/wlaczac Internet, ewentualnie sam to robil.

Macie jakis pomysl?

PS. Czy warto upgradeowac firmware do 7,2MB/s? Jesli warto to gdzie to zrobic?
wikorybek
Początkujący użytkownik forum

Re: Sierra Wireles Aircard 875 autowznawianie polaczenia

Post autor: wikorybek »

Usunięcie niepotrzebnego cytatu.
Ja zrobiłem upgrade na 7,2 Mb/s tym firmware: http://www.sierrawireless.com/support/s ... d=16,5,1,1
i jestem zadowolony. Mam internet z Orange.Polecam
Ostatnio zmieniony 2008-03-20, 22:12 przez wikorybek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gigers
Stały użytkownik forum

Re: Sierra Wireles Aircard 875 autowznawianie polaczenia

Post autor: gigers »

Na stronie sierry jest najnowszy Watcher z dnia 3/6/2009 ładny wygląd i po polsku :super:

http://www.sierrawireless.com/support/s ... d=20,5,1,1
ODPOWIEDZ