Pomożecie?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kmir
Stały użytkownik forum

Pomożecie?

Post autor: kmir »

Otóż mam iplusa, Optiona 3G+ oraz od wczoraj atk-20. Mam silny sygnał od nadajnika z gprs, a chcę złapać edge. Teren dosyć lesisty.
AT-ki dają mi: +CREG: 1,"2AFF","65CD" lub +CREG: 1,"2AFF","65CF". Nie mogę znaleźć swojego w bts btsearch (powinno być chyba: Wilga, mazowieckie).
Po podłączeniu atk-20 (balkon, ok. 5m nad ziemią) i próbach szukania czegoś innego - bez zmian.

Moja lokalizacja, mapa z Plusa i z wieprza - na obrazkach.
Próbowałem nastawić na Łaskarzew (tak mam balkon, poza tym wydawało mi się to logiczne [na wierzu było zasłonięte przez Erę]) - ale bez skutku.

Co radzicie? Może się udać?
Ostatnio zmieniony 2008-03-01, 16:49 przez kmir, łącznie zmieniany 3 razy.
Jarek no.1

Re: Pomożecie?

Post autor: Jarek no.1 »

kmir pisze:ok. 5m nad ziemią
Sam napisałeś że teren zalesiony, musisz antenę podnieść na maxa i dopiero próbować, wielu już tu pisało o problemie spowodowanym przez liście drzew.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: Pomożecie?

Post autor: Ufo atakuje »

kmir pisze:: +CREG: 1,"2AFF","65CD" lub +CREG: 1,"2AFF","65CF".
Nie wiem jaka to lokalizacja, ale to są 2 sektory tego samego BTS-a (1i3). Stacja z której korzystasz znajduje się prawdopodobnie na południowy wschód od ciebie. Sprawdź na mapie UKE.
ODPOWIEDZ