Witam. Zakupilem router PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi Lite i mam problem. Posiadam internet ADSL netii 1mb na laczach TP. W sieci maja pracowac 3 komputery (2 pc i laptop). Jeden komp jest podpiety kablem i internet tu dziala. Na drugim PC nie dziala net w ogole. Tzn. wczoraj chwilke dzialal ale zaraz przestawal chodzic. To samo bylo na pierwszym PC (tym polaczonym kablem) ale dzis chodzi bez problemu jak na razie. Jak mam ustawic ten drugi pc zeby chodzil tam net? Mam karte wifi usb TP-LINK. z siecia mi sie laczy ale net nie chodzi i nawet juz nie chce routera pingowac chociaz wczoraj pingowal. Adres IP mam wpisany tam recznie (192.168.1.109). Na kompie podpietym kablem w ustawieniach bylo zaznaczone zeby automatycznie pobieral IP i net dzialal. Teraz wpisalem IP recznie i tez chodzi wiec tu jest ok. ale co zrobic zeby na pc2 chodzil? Mam nadzieje ze sie polapiecie o co tu chodzu. z gory dzieki za pomoc. pozdro
[ Dodano: 2008-02-29, 22:32 ]
Wpisalem jeszcze raz recznie adres Ip, brame itd i dziala mi GG oraz p2p (testowalem eMule). Stronki nadal nie chca lazic

co mam zrobic? pomozcie... Przypominam ze ka pc podpietym kablem wszystko jest ok. tylko na wifi sa takie problemy. co mam zrobic zeby to dzialalo?
pzdr