Problem z ruterem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sheiorah
Początkujący użytkownik forum

Problem z ruterem

Post autor: Sheiorah »

hej jestem tu nowa i mam problem z ruterem cerberus wifi 802.11 lite p 6381-0 mianowicie mam załączoną netie drogą telefoniczną kablową i chce to rozłączyć na dwa komputery nie mam pojęcia jak to zrobić ma 4 porty lan i kabel sieciowy, ale nie mogę go podłączyć w żaden sposób do modemu gdyż jak poinformowali mnie w sklepie komputerowym, że odkąd istnieje ich sklep ok 10 lat to takiego kabla nie mieli jeszcze nie wiem jak to zrobić a w instrukcji nic znaleźć nie mogę, jeden z komputerów ma system win XP a drugi Vista. POMOCY
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z ruterem

Post autor: wojteks »

Czy modem masz na USB?

Jeżeli tak to potrzebujesz inny router (z wejściem ADSL) i wtedy podłączasz go w miejsce modemu. Albo inny modem z wyjściem RJ45 (na kabel sieciowy).

Jeżeli ten router jest nowy to wymień w sklepie na inny z odpowiednim modemem (to zależy od tego czy ta netia jest po kablach z TP czy po kablach netii)
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z ruterem

Post autor: zDaleKi »

Sheiorah pisze:hej jestem tu nowa i mam problem z ruterem
Zatem przenosze na 'internet radiowy'. Było na 'porozmawiaj o forum'.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ