Problem z odbiorem sieci domowej w lapku

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zizior
Użytkownik forum

Problem z odbiorem sieci domowej w lapku

Post autor: zizior »

Mam problem w podłączeniu do routera bezprzewodowego(Planet wrt 414) laptopa Acera 5220. Wszystko po stronie routera jest prawdopodobnie dobrze skonfigurowane. A w lapku z Vista wykrywa bezprzewodowa siec jednak nie moze sie z nia połaczyć. Co moze byc nie tak? Zasięg sieci jest pełny.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z odbiorem sieci domowej w lapku

Post autor: Jo_gurt »

Hm, a masz ustawione jakies uwierzytelanianie/szyfrowanie?
Adresacja w jaki sposob ustawiona?
zizior
Użytkownik forum

Post autor: zizior »

Tzn? Router byl ustawiony nie przeze mnie. Byl on tak skonfigurowany by go tylko podlaczyc i odebrac sygnal w lapie, jednak ten nie moze sie polaczyc i pisze "System Widnows nie moze polaczyc z siecia"...
Dodam ze internet mam radiowy. I co ciekawe kiedy wlacze router na kompie to nie moge korzystac normalnie z neta. Strony sie nie laduja. Wiec nie wiem o co chodzi...
Mam karte sieciowa bezprzewodowa(kabelek z anteny) i karte sieciowa normalna, z ktorej kabelek jest polaczony do routera.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

zizior pisze:Router byl ustawiony nie przeze mnie. Byl on tak skonfigurowany by go tylko podlaczyc i odebrac sygnal w lapie, jednak ten nie moze sie polaczyc i pisze "System Widnows nie moze polaczyc z siecia"...
Przydaloby sie jednak wiedziec jak byl skonfigurowany, bez tego nie ma z czym pracowac :/
zizior pisze:kiedy wlacze router na kompie
Co to znaczy "wlacze router na kompie"? :zdziwko:
p4in
Początkujący użytkownik forum

Post autor: p4in »

akuratnie miałem z tym styczność tak jak ty zizior. Jak zwykle pod vistą bo na innych systemach było oki. Nie pamietam liku ale napisz w googlach problem z wifi na viście i z tego co dobrze pamiętam musisz podmienić pliki i wpisać komendy w rejestrze. Jest to opisane bardzo prosto wiec nie powinno sprawić ci problemu.
ODPOWIEDZ