Dziwny problem z karta USB Tp-Link TL-WN322G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
brzoza
Początkujący użytkownik forum

Dziwny problem z karta USB Tp-Link TL-WN322G

Post autor: brzoza »

Witam,

Niedawno padła mi moja karta PCMCIA firmy 3Com, postanowiłem kupić coś pod USB wybrałem ów kartę z tematu watka bo miała dobre opinie na forach, ale do rzeczy karta działa łączy się z moim AP widzi inne sieci w okolicy ale popracuje około 1h i nie widzi już nic, chodź dalej jest podłączona do mojego AP, ale nawet jego nie widzi :-( mogę klikać refresh nie pomaga, dopiero naprawa połączenia przywraca poprawne działanie tzn. znowu widać mojego APka ale również te dostępne w okolicy, próbowałem instalować tylko same sterowniki ale tez cały soft zawsze ten sam objaw, niby ta funkcja nie jest konieczna ale jednak chciałbym żeby karta poprawnie działała.

będę wdzięczny za wszystkie sugestie :-)

Pozdrawiam
brzoza

EDIT:

Doszedłem do tego ze karta nie jest zła bo jak działa to mam w całym domu 80 - 95% problem tkwi raczej w beznadziejnych sterownikach, gdyż wczoraj po dłuższym użytkowaniu zauważyłem jeszcze ze przeglądarki maja zawiasy :/ no nic schowałem do pudelka może się jeszcze kiedyś nią pobawię jak wyjdą nowe stery :)
ODPOWIEDZ