toshiba L40 18Z problem z wireless-em

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Xus
Początkujący użytkownik forum

toshiba L40 18Z problem z wireless-em

Post autor: Xus »

jak w temacie kupilem sobie ( w zasadzie zonie) laptopa j/w i mam teraz problem z polaczeniem go do netu. mam Dlink-a dsl G624t w ustawieniach routerach jak wlaczam wifi i sprawdzam tel(N95) to laczy sie normalnie a laptop juz nie chce. wyszukuje sieci znajduje moja ale sie nie laczy. probowalem rowniez przez kabel i tez sie nie laczy. gdzie szukac przyczyny blokowanie neta?? dodal ze laptop ma Viste.

w panelu sterowania jak sprawdzalem to i lan i wifi sa zainstalowane i dzialaja.

na pasku kolo zegara jest ikona "ConfigFree" gdzie polaczenie wireless-a"unavailable"
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: toshiba L40 18Z problem z wireless-em

Post autor: Jo_gurt »

Masz jakiegos firewalla? Mialem kiedys taki problem z tym Vistowym, ze nawet po wylaczeniu go w panelu sterowania blokowal wszystko - chciane czy nie chciane. Dopiero wylaczenie jego uslugi w services.msc zalatwilo sprawe.
Xus
Początkujący użytkownik forum

Re: toshiba L40 18Z problem z wireless-em

Post autor: Xus »

firewall czy byl wlaczony czy wylaczony i tak caly czas to samo

zaraz zobacze po tym co napisales

Ok temat nie wazny udalo mi sie to zrobic :)
ODPOWIEDZ