Jaka jest średnia wysokość transferu danych?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Caudillo
Początkujący użytkownik forum

Jaka jest średnia wysokość transferu danych?

Post autor: Caudillo »

Witam,

Dziś zainstalowałem sobie NetMetera do sprawdzenia takiej średniej miesięcznej wysokości ściąganych i wysyłanych danych. Ale jestem ciekaw, czy może ktoś już to sprawdzał i mógłby mi pomóc: ile średnio miesięcznie wynosi transfer danych (jaka jest jego wysokość)- przy użytkowaniu takim dość częstym tzn. częste odwiedzanie portali i czytanie newsów, granie w gry flash przez neta odtwarzanie filmików na tube i czasami ściągania muzyki?
Bo jestem zainteresowany netem bezprzewodowym od któregoś z operatorów kom. i chciałem się dowiedzieć w jakim limicie powiedzmy mógłbym się w miarę swobodnie poruszać, przy takim normalnym użytkowaniu neta.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jaka jest średnia wysokość transferu danych?

Post autor: ja.michal »

Zależy jakie strony i co znaczy intensywnie. Ja się w 12GB odebranych i 3GB wysłanych ostatnio zamknąłem. :P Ale to jak się coś plusowi stało i limitu nie przyciął. :] Ale niestety się poprawił w tej kwestii. :dobani: I niepotrzebnie. :dobani:
Caudillo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Caudillo »

;) Ja właśnie widziałem że blueconnect ma całkiem fajną ofertę jeśli chodzi o limit bo 10GB, a w tym właśnie pomyślałem, że można sie jakoś zmieścić :) choć jak widać po Twoim przykładzie niekoniecznie :(
Awatar użytkownika
ztomasz
Stały użytkownik forum

Post autor: ztomasz »

Mnie tak dziennie od 10MB do 30MB dzienny transfer tylko na otwieranie stron internetowych. Wszystkie strony sa tak nabite grafika ze chyba tylko wylaczenie tego spowodowaloby znaczne obnizenie transferu. Proponuje cache przegladarki ustawic na maksa i wtedy ilosc przegladanych stron, zwlaszcza tych samych, moze wzrosnac.
ODPOWIEDZ