Ile danych pobiera gg?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Ile danych pobiera gg?
Witam , kupilem modem pcmcia gprs sony ercsson gc79 i mostek pcmcia na pci (po to zeby podlaczyc ten modem pod stacjonarny komp) i chciałbym sie zapytac kogos w temacie ile zaplace tak na oko miesiecznie za <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> praktycznie tylko z GG po 5h dziennie ? z rozna czestotliwoscia rozmow. Iplus simdata 3gr za 100kb danych. z gory thx za odpowiedzi 

Ostatnio zmieniony 2008-03-19, 20:21 przez Tomek_AZS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Ile danych pobiera gg?
Samo GG po 5 godzinach zeżre Ci około 3MB, więc będzie to koszt około 90gr. I częstotliwość rozmów nie ma tu wielkiego znaczenia, bo najwięcej transferu pożerają reklamy. Polecam zatem jakiś komunikator alternatywny bez reklam (korzystający oczywiście z serwera GG) lub program GG Banner Killer (ale ponoć używanie go z GG jest niezgodne z prawem
)

- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Hehe. 3 MB?? Skąd wziąłeś tą wartość?? Jak miałem simdate to raz po dwóch godz. zeszło mi nie całem 100 KB, czyli 3 gr. Raz tylko to sprawdzałem.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Z własnego doświadczenia, kolego. Skoro zżarło Ci tak mało transferu, to gratuluję. Ale ja miałem wówczas spora listę kontaktów, więc co chwilę przychodziła informacja o zmianie statusu, oraz bardzo dużo pisałem (bo wykorzystywałem ten sposób dostępu wyłącznie do GG)compile pisze:Hehe. 3 MB?? Skąd wziąłeś tą wartość?? Jak miałem simdate to raz po dwóch godz. zeszło mi nie całem 100 KB
I jeszcze jeden szczegół: Próbowałem to na karcie sim Heyah, z wykupionym pakietem 5MB za 5zł. Ale to raczej nie ma znaczenia, chyba że Heyah jakoś zupełnie inaczej nalicza transfer.