problem przekazanie sygnali wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dominikxp
Użytkownik forum

problem przekazanie sygnali wifi

Post autor: Dominikxp »

Witam czy jest jakaś możliwosc przesylania sygnalu wifi z laptopa ktory ma wbudowane wifi?? mam nadzieje ze zrozumieliscie :) a jak nie to opisze troche inaczej.. na osiedlu jest hotspot ale niestety moj telefon ma slaby odbiornik posiadam laptopa z wbudowanym wifi i na laptopie sa 3 kreski tego hot spota.. czy jest taka mozliwosc zeby przez laptopa odebrac i przeslac dalej sygnal??

Pozdrawiam DOminik
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: problem przekazanie sygnali wifi

Post autor: Jo_gurt »

Nie wydaje mi sie szczerze mowiac. Mozesz sprobowac poszukac jakiegos programu, ktory zamienilby karte wifi lapka w repeater'a, ale ja przyznam sie nie slyszalem o czyms takim.
Ostatnio zmieniony 2008-03-31, 21:41 przez Jo_gurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Lepiej zainwestować w jakiś tani AP (np. DLink DI-524 za 100zł). O programach jako repeater również nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

mar_kow, DI-524 to router z bidnym pod wzgledem funkcjonalnosci AP, wiec raczej do tego sie nie bedzie nadawal. Najlepszy by byl AP Ovislink, ale cena juz troszke wieksza.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Jo_gurt pisze:[...] Najlepszy by byl AP Ovislink, ale cena juz troszke wieksza.
Zgadzam się z Twoim stwierdzeniem co do funkcjonalności ale i też do ...ceny :niepewny:
ODPOWIEDZ