Chcę mieć dostęp do Internetu z laptopa (GNU/Linux). Przez telefon, a nie po prostu modem --- po to żebym w razie czego mógł też normalnie zadzwonić.
Wymagania:
* GPRS
* podłączanie przez kabel (USB, RS-232...) z możliwością jednoczesnego ładowania telefonu
Funkcje mile widziane:
* EDGE
* NetMonitor, bo czytałem Wasze posty że to dobre jest
Żadnych aparatów fotograficznych, dzwonków-pierdzionków ani radyj w tym telefonie mi nie potrzeba.
Zamierzam do tego używać iPlus.
Moglibyście mi coś doradzić?
Pytania dodatkowe:
(1) Słyszałem że na to czy zasięg jest czy nie ma spory wpływ ma nie tylko bliskość stacji przekaźnikowej operatora, ale także używany telefon.
Moglibyście to skomentować?
(2) Co się dzieje jak telefon ma w środku modem EDGE, a nie ma GPRS, a dostępne jest tylko GPRS?
Dzięki!
STF
Jaki modem GPRS/EDGE z telefonem? (kabel+ładow., GNU/Linux)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jaki modem GPRS/EDGE z telefonem? (kabel+ładow., GNU/Linux)
Zacznij odstf_polska pisze:Moglibyście mi coś doradzić?

-
- Początkujący użytkownik forum
Zacząłem od FAQ, ale jednak nie wszystko tam znalazłem. Są jakieś recenzje, ale mało, no i chyba nie wszystkie są takie dokładne żeby np. mówić czy się da ładować telefon podczas korzystania z niego jako modemu.
Więc jeżeli przychodzi Wam do głowy jakiś modem/telefon to byłbym wdzięczny za info.
STF
Więc jeżeli przychodzi Wam do głowy jakiś modem/telefon to byłbym wdzięczny za info.
STF
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Samsung E 250stf_polska pisze:Wymagania:
* GPRS
* podłączanie przez kabel (USB, RS-232...) z możliwością jednoczesnego ładowania telefonu ....Funkcje mile widziane:
* EDGE
Nie ma takich telefonów a nawet modemów. Może nie mieć EDGE ale GPRS będzie miał zawsze.stf_polska pisze:(2) Co się dzieje jak telefon ma w środku modem EDGE, a nie ma GPRS, a dostępne jest tylko GPRS?