Witam w internecie znalazłem pewien artykuł "Jak sie połączyć z siecią bezprzewodową ?"
1.No to trzeba mieć najpierw karte wi-fi
2.potem spróbować sie połączyć z jakąś siecią w pobliżu jak sie nie uda to tłumacze jak to naprawić
3. sciągamy CommView i jeszcze jakiś program do zmiany Adresu Mac np. Macmakeup nazwa mówi sama za siebie biggrin.gif
4. teraz włanczamy CommView i klikamy na ten niebieski trójkącik ale przed tem wybieramy urządzenie
5. gdy coś znajdzie przechodzimy do zakładki pakiety dla ułatwienia klikamy na zakładke Delta
to jest ilość pakietów wysyłanych przez ten mac adres im więcej tym lepiej tam szukamy
odpowiedniego, dla ułatwienia adresem MAC nie moze być adres MAC z takim IP np.
197.234.7.126 nie może być w trzecim rzędzie liczby 7 lub innej bo to po prostu jest
ip servera, musi być tam liczba 1,0 lub 5 wtedy będzie działać ja mam naprzykład taki 192.168.0.136
6.No to już gdy znaleźliśmy MAC z odpowiednim IP nie z 7 lub inną liczbą tylko 0,1 lub 5 to włanczamy
program macmakeup i wybieramy urządzenie.. wpisujemy adres mac np.0080C6E7D0...
klikamy changes i łączymy z siecią no i działa powinno już...
I z związku z tym mam pytanie czy to jest legalne ?? czy można taką osobę namierzyć??
I jak to działa??
Prawo!~!!!!! NET , legal czy nie ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Prawo!~!!!!! NET , legal czy nie ??
Już nie raz pisaliśmy na forum, że nie popieramy takich działań i naszym zdaniem nie jest to legalne. Poszukaj istniejących wątków na ten temat, tam jest to omówione. W przygotowaniu jest nasze dokładne stanowisko poparte obecnie istniejącym prawem.SEBA65310 pisze:I z związku z tym mam pytanie czy to jest legalne ?
Osobna sprawa to kwestia etyczna, a o tej już nie będę się rozpisywał.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.