Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi
Mam następujący problem. Kupiłem Laptopa (jak wyżej). Mam w domu internet sieciowy przewodowy z podłączonym routerem. W laptopie Vista. Jest problem z kartą wifi, która o dziwo działa co drugie włączenie komputera!!!!! Tzn. kiedy włacam za pierwszym razem laptopa to w menadżerze urządzen nie ma atherosa, ale kiedy wyłanczam go i właczam ponownie to jest i łacze sie normalnie z netem. Za pierwszym razem kontrolka wifi nie miga za drugim miga na pomarańczowo. Czy ktoś miał podobny problem? Za kazdym razem że by korzystac z karty wifi musze dwa razy wlaczyć kompa, kiedy komputer przejdzie w stan wstrzymania znów z menadżera znika urzadzenie wifi. Czy to wina systemu Vista?Będę wdzięczny za pomoc
-
Re: Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi
Moj kumpel mial podobny problem. On rozwiazal go przez zmiane ustawien zarzadzania energia. Nie wiem dlaczego ale windows (w jego przypadku xp) albo jakies oprogramowanie od producenta wylaczalo mu karte wi-fi. Nie wiem czy ci to pomoze ale warto sprobowac
pzdr

pzdr
-
Dzięki za podpowiedź, próbwałem już majstrować z zarządzaniem energią ale to chyba nie to. Może ktoś ma inne pomysły....już nie wiem czego się chwycić...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
krzysztofdzik, czy masz zainstalowane najnowsze drivery do tej karty? Wiadomo, że Vista na rynku nie jest tak długo i możliwe, że masz jakieś jedne z pierwszych driverów, które nie są do końca dopracowane.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
aktualizowałem oprogramowanie kilkakrotnie....
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To mi chwilowo brak pomysłów.
Pojawił się teraz Service Pack 1 do Visty, czy masz go zainstalowanego?
Pojawił się teraz Service Pack 1 do Visty, czy masz go zainstalowanego?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Moglbys jeszcze sprobowac zobaczyc jakie masz ustawienia profilu Acer Emanagment (czesc Empovering Technology).