Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysztofdzik
Początkujący użytkownik forum

Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi

Post autor: krzysztofdzik »

Mam następujący problem. Kupiłem Laptopa (jak wyżej). Mam w domu internet sieciowy przewodowy z podłączonym routerem. W laptopie Vista. Jest problem z kartą wifi, która o dziwo działa co drugie włączenie komputera!!!!! Tzn. kiedy włacam za pierwszym razem laptopa to w menadżerze urządzen nie ma atherosa, ale kiedy wyłanczam go i właczam ponownie to jest i łacze sie normalnie z netem. Za pierwszym razem kontrolka wifi nie miga za drugim miga na pomarańczowo. Czy ktoś miał podobny problem? Za kazdym razem że by korzystac z karty wifi musze dwa razy wlaczyć kompa, kiedy komputer przejdzie w stan wstrzymania znów z menadżera znika urzadzenie wifi. Czy to wina systemu Vista?Będę wdzięczny za pomoc
DLink fan

Re: Problem z Acer Aspire 5720 ZG + Atheros Wifi

Post autor: DLink fan »

Moj kumpel mial podobny problem. On rozwiazal go przez zmiane ustawien zarzadzania energia. Nie wiem dlaczego ale windows (w jego przypadku xp) albo jakies oprogramowanie od producenta wylaczalo mu karte wi-fi. Nie wiem czy ci to pomoze ale warto sprobowac :D
pzdr
krzysztofdzik

Dzięki za podpowiedź, próbwałem już majstrować z zarządzaniem energią ale to chyba nie to. Może ktoś ma inne pomysły....już nie wiem czego się chwycić...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

krzysztofdzik, czy masz zainstalowane najnowsze drivery do tej karty? Wiadomo, że Vista na rynku nie jest tak długo i możliwe, że masz jakieś jedne z pierwszych driverów, które nie są do końca dopracowane.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
krzysztofdzik

aktualizowałem oprogramowanie kilkakrotnie....
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

To mi chwilowo brak pomysłów.
Pojawił się teraz Service Pack 1 do Visty, czy masz go zainstalowanego?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
DLink fan

Post autor: DLink fan »

Moglbys jeszcze sprobowac zobaczyc jakie masz ustawienia profilu Acer Emanagment (czesc Empovering Technology).
ODPOWIEDZ