Jaki internet na 'odludziu'?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
corleone87
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet na 'odludziu'?

Post autor: corleone87 »

Cześć,
W tej chwili korzystam z internetu w Orange, ale to zdecydowanie mnie już nie interesuje. Niedługo kończy mi się z nimi umowa i chciałbym znaleźć inny sposób na neta. Problemem jest to, że mieszkam na wsi i w mojej okolicy nie ma żadnej sieci radiowej :( Macie jakiś pomysł na to? I wie ktoś może jak jest z netem w Cyfrowym polsacie? Czy to w ogóle możliwe?

Pzdr
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Jaki internet na 'odludziu'?

Post autor: zDaleKi »

Na jak to nazwałeś "odludziu" to w zasadzie masz do wyboru tylko operatorów komórkowych lub satelitarnych.
corleone87 pisze:I wie ktoś może jak jest z netem w Cyfrowym polsacie? Czy to w ogóle możliwe?
Poczytaj ten temat w Newsach: >Abonenci platform cyfrowych - dostęp do internetu<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
corleone87

Post autor: corleone87 »

Czyli póki co, to co CP raczej odpada :( A jakiego innego dostawce internetowego polecacie? I jakie koszta? I chodzi mi o neta 512, bez limitów ściągania najlepiej...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

corleone87 pisze:Czyli póki co, to co CP raczej odpada
Na 100% tego nie wiem, ale nie słyszałem aby oferowali już dwukierunkowe łącze.
corleone87 pisze:jakiego innego dostawce internetowego polecacie? I jakie koszta? I chodzi mi o neta 512, bez limitów ściągania najlepiej
Obawiam się, że na "odludziu" takowego nie znajdziesz. Bo jak piałeś sieci radiowej nie ma. Zatem sieć komórkową i tu zapewne będziesz miał MAX EDGE + limit danych lub też internet z satelity z kanałem zwrotnym. Więcej o tym wszystkim znajdziesz u nas na forum. Poczytaj trochę, polecam na początek <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
DLink fan

Post autor: DLink fan »

Jaka by ona nie byla to tepsa jest wszedzie (prawie). Jesli macie tam telefony (a pewnie macie) to i neostrade da sie podlaczyc. Wydaje mi sie ze to chyba rozsadne wyjscie. Sam mialem neostrade jeszcze nie dawno i jakkolwiek podchodzilem do tego z poczatku z niechecia to w sumie nie jest to tp sa takim zlym providerem. Tylko lepiej wczytac sie w te wzorce umow ktore chca abys podpisal. 1/3 postanowien jest niezgodna z prawem no ale coz... :D net nie jest najgorszy. pzdr
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

DLink fan pisze:Jesli macie tam telefony (a pewnie macie) to i neostrade da sie podlaczyc.
Niestety to tez nie do konca prawda. ADSL ma mozne ograniczenia odleglosciowe. Ale to prawda, ze poki wszystko gra i nie trzeba z nikim z tp gadac to jest bardzo przyzwoicie.
ODPOWIEDZ