Problem AP WL-5470AP v2 nie widzi sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem AP WL-5470AP v2 nie widzi sieci
Witam,
Po dogłębnym przestudiowaniu forum dotyczącego internetu radiowego zdecydowałem się na zakup AP ObisLink WL-5470AP v2 i routera Linksys WRT54GL v1.1. Dodam tylko że mam internet radiowy i od anteny na dachu bezpośrednio do mojej karty sieciowej (RT2400 Wireless LAN Card) biegnie kabel zakończony końcówką RSMA. W tej konfiguracji wszystko jest w porządku, widzę kilka sieci w tym moją.
Po wkręceniu tej samej anteny do AP WL-5470AP v2 przy ustawionym trybie client, w site survey nie wykrywa żadnej sieci. Jaka może być tego przyczyna? Bardzo proszę o rady i z góry dziękuję
Po dogłębnym przestudiowaniu forum dotyczącego internetu radiowego zdecydowałem się na zakup AP ObisLink WL-5470AP v2 i routera Linksys WRT54GL v1.1. Dodam tylko że mam internet radiowy i od anteny na dachu bezpośrednio do mojej karty sieciowej (RT2400 Wireless LAN Card) biegnie kabel zakończony końcówką RSMA. W tej konfiguracji wszystko jest w porządku, widzę kilka sieci w tym moją.
Po wkręceniu tej samej anteny do AP WL-5470AP v2 przy ustawionym trybie client, w site survey nie wykrywa żadnej sieci. Jaka może być tego przyczyna? Bardzo proszę o rady i z góry dziękuję
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem AP WL-5470AP v2 nie widzi sieci
A bez zmiany anteny Ovislink widzi jakies sieci?
Sprobuj moze odpalic na WRT54GL siec domowa i podlaczyc sie do niej za pomoca Ovisa
Sprobuj moze odpalic na WRT54GL siec domowa i podlaczyc sie do niej za pomoca Ovisa
- wojteks
- *** Administrator ***
czy jesteś pewny że zakupiłeś dokładnie ten AP?wacusiek pisze:AP ObisLink WL-5470AP v2
Zastosuj się do sugestii @Jo_gurt żeby sprawdzić czy wykrywa sieci radiowe.
Nie pomagam na PW!
-
Nie wykrywa, po uruchomieniu WRT54GL wykrywa go z siłą sygnału na poziomie około 70%Jo_gurt pisze:A bez zmiany anteny Ovislink widzi jakies sieci?
Kupowałem go na tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=351290251wojteks pisze:czy jesteś pewny że zakupiłeś dokładnie ten AP?wacusiek pisze:AP ObisLink WL-5470AP v2
- wojteks
- *** Administrator ***
Jakie jest ustawione "preamble".
OK, masz dobry opis typu AP, czy złącze antenowe dokręciłeś dobrze?
OK, masz dobry opis typu AP, czy złącze antenowe dokręciłeś dobrze?
Nie pomagam na PW!
-
próbowałem zarówna na long preamble i short preamble, w obydwóch przypadkach bez skutku. Antenę też przykręcałem odkręcałem nie raz. Chyba coś musi być z samym AP.
-
Mialem podobny problem z Ovislink WL 5460APv2 Tak jak przedmowca nie widzial prawie zawsze zadej sieci podczas przeszukiwania
Najnowsza wersja oprogramowania umozliwia przeszukiwanie sieci podczas pracy dowolnym jego trybie
Ztego co sobie przypominam moj problem ustapil po zmianie klasy adresowej acces pointa Standartowo jest to jak wiadomo 192.168.100.252
Zmien moze na poczatek klase adresowa AP/Ruter lub wgraj najnowszy soft ktory umozliwia przeszukiwanie sieci w dowolnym trybie pracy AP
Najnowsza wersja oprogramowania umozliwia przeszukiwanie sieci podczas pracy dowolnym jego trybie
Ztego co sobie przypominam moj problem ustapil po zmianie klasy adresowej acces pointa Standartowo jest to jak wiadomo 192.168.100.252
Zmien moze na poczatek klase adresowa AP/Ruter lub wgraj najnowszy soft ktory umozliwia przeszukiwanie sieci w dowolnym trybie pracy AP