Witam!
Pewnie sie pytanie gdzies powtorzylo wiec usune je po otrzymaniu odpowiedzi zeby nie zasmiecalo...
Mam w domu internet od dostawcy prywatnego (internet dostarczany jest mi bezprzewodowo).. w mieszkaniu chcialem podzielic lacze takze bezprzewodowo(lapek z wifi) i tu jest problem przynajmniej dla mnie:/ Czy jest jendo urzadzenie ktore odbiera sygnal bezprzewodowo i dzieli go bezprzewodowo?czy musze kupic dwa osobne urzadzenia (jakie)?
-router bezprzewodowy(z APclient) zbierze sygnal a pozniej access point do podzielenia bezprzewodowo?tak mam to rozumiec?
W karcie(na drugim kompie pc) mam tylko zlacze antenowe typu SMA R/P... czy w zwiazku z tym bede musial kupic dodatkowa karte sieciowa?
Z gory dzieki za pomoc!!!
Podział sieci.. co kupić?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Podział sieci.. co kupić?
Sa urzadzenia potrafiace zalatwic cala sprawe w pojedynke, ale sa dosc drogie. Lepsze rozwiazanie do domowych zastosowan to jednak kupno dwoch urzadzen.arti pisze:Czy jest jendo urzadzenie ktore odbiera sygnal bezprzewodowo i dzieli go bezprzewodowo?czy musze kupic dwa osobne urzadzenia (jakie)?
Moze byc tak a moze byc odwrotnie - AP Client + Router z AP-router bezprzewodowy(z APclient) zbierze sygnal a pozniej access point do podzielenia bezprzewodowo?tak mam to rozumiec?
Jesli na tym kompie tez ma byc radiowo to wystarczy dokrecic na to RP-SMA zwykla antenke dookolna np 5dBiarti pisze:W karcie(na drugim kompie pc) mam tylko zlacze antenowe typu SMA R/P... czy w zwiazku z tym bede musial kupic dodatkowa karte sieciowa?