Witam!
Na początku chciałem powiedzieć że przeczytałem każdy dostępny tutorial i dalej nie potrafie sprawić aby to w końcu ruszyło.
Chcę podzielić internet radiowy w związku z czym zakupiłem TP linka wa601g, który ma działać jako APc i Linksysa WRT54GL z softem Tomato 1.18 jako AP. IP oraz DNS mam przydzielone statycznie, filtracja MAC i TTL=1.
Przy APc ustawiam:
IP Adress: 192.168.0.11
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
Oczywiście włączam tryb Client, wybieram sieć przez funkcję survey i wpisuję WEP w zakładce Security. Nowy MAC zgłosiłem ISP, jako że ten tp link nie klonuje go.
Wszystko tak jak było ustawione przy sieciówce wifi.
Jeśli chodzi o router wszystko, zgodnie z instrukcją MAC wpisałem od APc, w ustawieniach WAN wszystkie dane od ISP, łącznie z DNS.
W zakladce LAN IP routera 192.168.20.1, DNS'y od providera, włączyłem DHCP i ustawiłem TTL+1.
Mimo to internet niezbyt chce zatrybić. Domyślam się że błąd leży po mojej stronie ale nie jestem w stanie go dostrzec a męczę się już z tym pare dni.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
TP Link wa601g i Linksys WRT54GL (tomato 1.18) problem z kon
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: TP Link wa601g i Linksys WRT54GL (tomato 1.18) problem z kon
Najpierw sprawdź czy APC łączy się do dostawcy podłączając PC przez APC bezpośrednio (z pominięciem routera, może wymagać podmiany MAC karty LAN w PC).
Pokaż tutaj zakładkę "status" z APC oraz ipconfig /all jak masz internet
Pokaż tutaj zakładkę "status" z APC oraz ipconfig /all jak masz internet
Nie pomagam na PW!