Dwa rutery bez zabezpieczen DIR-615 DI-524

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sikorkaaa
Początkujący użytkownik forum

Dwa rutery bez zabezpieczen DIR-615 DI-524

Post autor: sikorkaaa »

witam serdecznie po tygodniu ustawiania di-524 poddaje sie
neta mam z modemu Zyksel następnie rozdzielony dir-615 wszystkie ustawienia z płytki dynamiczne IP itd wszystko śmiga wyśmienicie aby tylko w kompie ustawienia tcp ip były na automacie mam pociągnięte skrętką 60 metrów i tu chce ponownie rozdzielić sygnał di-524
teoretycznie po resecie powinien chodzić ale nie
ustawiłem przez Wizard i nici
zkonfigurowałem go z płytki i też nic z tego
dodam iż pierwszy ruter widzi 524 a i laptopy sie z nim bez problemu łączą tylko że niema neta

sporo czytałem na jego temat ale wszędzie chodzi o zabezpieczenia a mi na nich nie zależy
i poco przepisywać ustawienia z kompa jak tu mam na automacie a w ruterze na dynamicznym podpowiedzcie co zrobiłem nie tak a może ruter jest walniety???
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Dwa rutery bez zabezpieczen DIR-615 DI-524

Post autor: wojteks »

Proponuję podłączyć di524 kablem do portu LAN (wan zostawić pusty, wyłączyć DHCP) i laptopy przy di524 powinny dostać adres automatycznie z pierwszego routera.
Przed tą operacją proponuję reset do ustawień fabrycznych i konfigurację przez www a nie przez wizarda
Nie pomagam na PW!
sikorkaaa

wojteks pisze:Proponuję podłączyć di524 kablem do portu LAN (wan zostawić pusty, wyłączyć DHCP) i laptopy przy di524 powinny dostać adres automatycznie z pierwszego routera.
Przed tą operacją proponuję reset do ustawień fabrycznych i konfigurację przez www a nie przez wizarda

POMOGłO
WYSTARCZYLO ZRESETOWANIE nic nie przestawiałem :ok: :ok: :ok:

kumpel mówi nie trzeba było w pierwszy dzien zapytać piwka by zostało :cwaniak: :szampan:

temat do zamkniecia
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

sikorkaaa pisze:temat do zamkniecia
Może się jeszcze komuś przyda i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a> .
sikorkaaa

sikorkaaa pisze:
wojteks pisze:Proponuję podłączyć di524..Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Niestety nie na długo, dziś okazało się, że szef neta nie ma.

Więc po robocie wziołłem obydwa rutery do siebie i ustawiałem zeszło cztery godziny ale znalazłem rozwiązanie:
trzeba tylko przestawic w LAN adres IP z 192.168.0.1 na 10.168.0.1

Ps
zrozumiałe już że zamykanie tematów nie jest dobre :zawstydzony:
i podaje rozwiązanie dla innych

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-05-07, 21:09 ]
Nie pisz postów dużymi literami i jeśli już pogrubiasz, to rzeczy istotne.
Ostatnio zmieniony 2008-05-07, 20:09 przez sikorkaaa, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ