Witma mam problem z połączeniem z ftp w orange free.
Łączę się z serwerem, ale zaraz po załadowaniu listy plikow rozłacza mnie pyta czy połączyć ponownie. Tak mi sie dzieje w Total Commanderze, natomiast w Staff FTP łączy mi sie normlanie ale nie chce plików zadnych przesłać na serwer, wyskakuje błąd "500 'SITE VERS' not understood"
Probaweł przez passive, tez nic nie daje.
Na normalnym necie chodzilo wszystko ok.
Dziekuję i pozdrawiam
Połączenie z FTP w Orange Free
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Połączenie z FTP w Orange Free
Dziwne. Ja wczoraj korzystalem z orange free i laczylem sie w FTP za pomocą Total Commandera, i nie bylo żadnych klopotów.
Moze to wina serwera? Tak se tylko gdybam, bo raczej nie wina operatora...Orange nie blokuje zadnych portów, a tymbardziej tych na ktorych leci FTP. Bo po co?
Moze to wina serwera? Tak se tylko gdybam, bo raczej nie wina operatora...Orange nie blokuje zadnych portów, a tymbardziej tych na ktorych leci FTP. Bo po co?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Połączenie z FTP w Orange Free
A z jakiego APN korzystasz? Teoretycznie nie powinno mieć to znaczenia ale na Twoim miejscu spróbowałbym użyć APN "vpn". Zanim będziesz mógł użyć tego APN musisz zadzwonić do BOK i poprosić by umożliwili Ci korzystanie z niego, jest to w pełni darmowe. Jeśli to nadal nie rozwiąże problemu to ja również nie wiem co może powodować tak dziwne zachowanie. Sam się czasem łączę z FTP przez TC i nie mam żadnych problemów.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange