Brak internetu z orange....

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piroaa
Początkujący użytkownik forum

Brak internetu z orange....

Post autor: piroaa »

Witam mam bardzo duży kłopot z konfiguracja internetu z orange modem którego używam to GT Combo EDGE
przed formatem wszystko działało bardzo dobrze jednak po formacie cóż jest problem z połączeniem.
Po dodaniu nowego profilu według schematu
new > Import a existing profile from GLOBETROTTER MOBILITY MANAGER Database > potem wybieram Idea PL i import
jednak przycisk połącz jest nieaktywny (disabled).....
Jeśli próbuje dodać według sposobu new > Set up my profile manually > GMS
wpisuje hasło internet , login internet , numer telefonu *99#
przycisk połącz jest aktywny po jego wciśnięciu pokazuje sie dymek z napisem łączenie jednak po dłuższym czasie błąd (777).

Program GLOBETROTTER MOBILITY MANAGER instalowałem z płytki dołączonej do zestawu jak i stąd http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml

próbowałem kilka razy za każdym razem to samo .....
normalnie ręce mi już opadają, karta jest widziana w systemie , po jej włożeni woła PIN wpisuje ale to nic nie daje sama karta SIM też w porządku (sprawdzałem w punkcie Orange).
Nie wiem co można by jeszcze z tym zrobić, dla tego proszę o pomoc specjalistów.
EDIT:
No i problem rozwiązany okazało sie że to karta SIM była z nie wyjaśnianych przyczyn zablokowana przez operatora ....
szkoda że sam musiałem do tego dochodzić bo mimo kilku wizyt w punkcie Orange , ten pożal się boże fachowiec twierdził że to problem leży po mojej stronie, dopiero po sprawdzeniu kartu w modemie na USB u kolegi dało mi pewnośc że to jednak z ich strony jest cos nie tak.
Mam nadzieje że opis problemu i jego rozwiązania przyda się komuś i pozwoli zaoszczędzić mnóstwo cennego czasu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ