Motorola W375 - zablokowany ?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukasz88
Początkujący użytkownik forum

Motorola W375 - zablokowany ?

Post autor: lukasz88 »

Witam !

Jestem nowy na forum dlatego na razie proszę o wyrozumiałość jeżeli temat jest w złym dziale. Przeniosłem się tutaj z forum elektroda.pl na którym spędziłem 4 lata - fachowcy tam wyginęli :)

Pytanie dotyczy nieszczęsnego telefonu Motorola W375 z Orange. Telefon działa poprawnie sam w sobie nie mam z nim żadnych problemów. Problem pojawia się po podłączeniu go do komputera poprzez USB. Motorola Phone Tools prawidłowo wykrywa telefon, sprawdza i wyświetla zasięg, operatora i stan baterii. Można wysyłać SMS i MMS obsługuje niektóre komendy AT. Nie można nic z telefonu ściągnąć, ani kontaktów ani skrzynki wiadomości po prostu nic. Tak jakby był zablokowany w jedną stronę. Próbowałem na różnych gniazdach USB, wersjach MPT i sterownikach...

Moje pytanie: czy ta blokada ma coś wspólnego z simlockiem (Orange) i czy po ewentualnym jego zdjęciu wszystko wróci do normy? Jeżeli to nie to to jaka może być tego przyczyna? Zależy mi aby móc korzystać z internetu po GPRS za pomocą tego telefonu bo modem USB Option Icon 3G+ (pożeracz prądu) którego używam na co dzień zostaje przy PC, a telefon byłby do notebooka.

Bardzo proszę o pomoc bo moje pomysły się wyczerpały :)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ