Zastanawiam się nad modyfikacją swojego sprzętu domowego i w związku z tym chcę dokonać zakupu laptopa, który łączyć się będzie za pośrednictwem akcesspointa po WiFi. Znalazłem Linksysa WAG200G. Dodatkowo chciałbym dokupić dysk sieciowy bądź obudowę dysku sieciowego, który będzie pracował w domowej sieci jako Date Book no i oczywiście PS3.
I teraz moje pytanie:
1. Czy PS3 dzięki Linuxowi będzie miała możliwość konfiguracji aby mogła zamapować sieciowy dysk?
2. Jaki polecacie dysk sieciowy (poszperałem w sieci i ludzie chwalili sobie Linksysa NAS200-2kieszenie na dyski sata, sataII), który sprosta wymaganiom PS3. Ten z tego co mi wiadomo nie chodzi na gigabicie ;-(
3. Jeśli polecacie inny - Ważne aby dysk sieciowy pracował na gigabicie w sieci. Wtedy transfer pobieranych bądź zapisywanych plików byłby na właściwym poziomie. No i ważne aby dysk takowy korzystał z możliwości pobierania danych torrenta itp. bez konieczności załączania komputera.
Czekam na jakieś sugestie bądź rady.
Pozdrawiam:
PM
[ Dodano: 2008-05-21, 22:04 ]
Na jakiej podstawie admin przeniósł mój temat?? W tym miejscu juz absolutnie nie dostanę odp. Proszę o weryfikację zawartości. Temat dotyczy łacza bezprzewodowego oraz dysku podpiętego pod niego.
Pozdr.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-22, 00:03 ]
Zadales pytania tyczace sie tylko dysku sieciowego podlaczonego do routera kablem. Ale nie boj sie, jak ktos bedzie cos wiedzial to nie omieszka sie wiedza podzielic