DSL-320 T i DI-524
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
DSL-320 T i DI-524
Witam mam pewien problem. Posiadam te dwa sprzęty i to tego neostradę podczas konfiguracji routera (na samym modemie dsl działa neo) pominąłem wizzarda i zalogowałem się na niego, wpisałem wszystko co trzeba zapisałem i nic nie łączy sie z internetem wysyła pakiety no ale nic nie odbiera. Jak sprawdzałem poprawność wpisanych danych zauważyłem że hasło do neo jest za długie o 2 znaki zmieniłem to ale sytuacja dalej sie powtarza wygląda to tak jakby sam sobie router dopisywał hasło.
Prosze o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
Prosze o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: DSL-320 T i DI-524
Podaj wyniki PING i TRACERT, szczegóły masz tu: >Jak sprawdzić połączenie poleceniem PING, TRACERT - szybkość odpowiedzi, liczbę zgubionych pakietów itd<akosek505 pisze:wpisałem wszystko co trzeba zapisałem i nic nie łączy sie z internetem wysyła pakiety no ale nic nie odbiera
Pytam o to, bo może masz problem z DNSem.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
W PING wszystkie pakiety są utracone a w kodzie tracert wszędzie występuje 2 * * * upłynął limit czasu żądania
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
akosek505, zrob zrzut ekranu z ustawieniami WAN routera.
Haslem sie nie przejmuj, to zapewne zwykle maskowanie - cokolwiek bys nie wpisal to kropek bedzie taka ilosc.
Haslem sie nie przejmuj, to zapewne zwykle maskowanie - cokolwiek bys nie wpisal to kropek bedzie taka ilosc.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ale czy ping po samym adresie IP daje taki sam wynik? Bo o to głównie mi chodziło.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
http://img525.imageshack.us/my.php?image=zrzutfe2.jpg
tak cały czas jest ten sam wynik jakikolwiek adres wpiszę to dzieje sie tak samo no poza adresem routera bo wtedy odbiera wszystko
[ Dodano: 2008-05-22, 13:40 ]
Udało sie
popatrzyłem na to ustawienie jeszcze raz no i przecież skoro mam użytkownika i haslo na modemie to na routerze nie musze mieć
dałem dynamiczne ip i działa .
Dzięki za pomoc
tak cały czas jest ten sam wynik jakikolwiek adres wpiszę to dzieje sie tak samo no poza adresem routera bo wtedy odbiera wszystko
[ Dodano: 2008-05-22, 13:40 ]
Udało sie

Dzięki za pomoc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No widziszakosek505 pisze:przecież skoro mam użytkownika i haslo na modemie to na routerze nie musze mieć