najlepszy soft do WRT54GL jako klient??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
najlepszy soft do WRT54GL jako klient??
Witam
mam pytanie jaki waszym zdnaiem soft do Linksys WRT54GL jako klient
nadajnik TP-LInk modem adsl(neostrada) w trybie AP.
z mojego LInksysa dalej skretka do kolejnego AP, czyli Linksys bedzie pomiedzy
jaki soft doradzacie i jak ustawic wiem ze np w hyperwrt trzeba ustawic jako bridge i wtedy jest jako klient mialem tak ale pochodzilo kilka dni i siadlo polaczenie bylo ale internetu nie bylo, musialem zresetowac(tylny przycisk kilka sekund) ustawic wszytsko od nowa i dzial aale jak dlugo nei wiem, dlatego pytam moze ktos ma lepszt stabilniejszy soft.
pozdrawiam i czekam na pomysly
mam pytanie jaki waszym zdnaiem soft do Linksys WRT54GL jako klient
nadajnik TP-LInk modem adsl(neostrada) w trybie AP.
z mojego LInksysa dalej skretka do kolejnego AP, czyli Linksys bedzie pomiedzy
jaki soft doradzacie i jak ustawic wiem ze np w hyperwrt trzeba ustawic jako bridge i wtedy jest jako klient mialem tak ale pochodzilo kilka dni i siadlo polaczenie bylo ale internetu nie bylo, musialem zresetowac(tylny przycisk kilka sekund) ustawic wszytsko od nowa i dzial aale jak dlugo nei wiem, dlatego pytam moze ktos ma lepszt stabilniejszy soft.
pozdrawiam i czekam na pomysly
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: najlepszy soft do WRT54GL jako klient??
Mysle, ze najbardziej intuicyjny i z opinii najstabilniejszy jest Tomato. Ale sam testow nie przeprowadzalem, wiec zaznaczam - powtarzam to co doczytalem kiedys 

-
a wiec tomato 1.17 juz bylo i troche dziwnie bo sygnal łapał połączenie było a internetu nie było skype tylko sie logował ale jak próbowalem zadzwonic wyłaczał sie
moze coś nei tak z ruterem trzeba wyczyścic mu cała pamiec?? sam juz nie wiem
ma ktoś jakis pomysl
moze coś nei tak z ruterem trzeba wyczyścic mu cała pamiec?? sam juz nie wiem
ma ktoś jakis pomysl
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sprobuj jeszcze moze Tomato 1.19, a nuz widelec poprawili co nieco.
Flasha powinno sie i tak czyscic przed zmiana firmware.
Swoja droga takie zachowanie troche przypomina albo bledne DNS albo sygnal na granicy.
Flasha powinno sie i tak czyscic przed zmiana firmware.
Swoja droga takie zachowanie troche przypomina albo bledne DNS albo sygnal na granicy.
-
kozakiemw tych sprawach nie jestem wiec prosze o wyrozumailosc:)
a wiec sygnal raczej nie powinien byc przyczyna poniewaz laptop bez problemu dziala stabilnie a ruter jest przy oknie stabilnie,
mowiac o wyczyszczeniu flasha przed wgraniem nowego firmwaru mawsz na mysli tylni reset kilka sekund czy z konsoli erase nvram czy cos podobnego?
DNS wsztsko jest pobierane automatycznie wiec moze cos mam ustawic ?
a wiec sygnal raczej nie powinien byc przyczyna poniewaz laptop bez problemu dziala stabilnie a ruter jest przy oknie stabilnie,
mowiac o wyczyszczeniu flasha przed wgraniem nowego firmwaru mawsz na mysli tylni reset kilka sekund czy z konsoli erase nvram czy cos podobnego?
DNS wsztsko jest pobierane automatycznie wiec moze cos mam ustawic ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Raczej erase nvram.marcindt pisze:mowiac o wyczyszczeniu flasha przed wgraniem nowego firmwaru mawsz na mysli tylni reset kilka sekund czy z konsoli erase nvram czy cos podobnego?
Czasem trzeba zaznaczyc jakas opcje a'la DNS Relay lub cos podobnego. Sprawdzales jakie adresy DNS otrzymuja kompy? Jest to adres bramy czy zewnetrznego servera?marcindt pisze:DNS wsztsko jest pobierane automatycznie wiec moze cos mam ustawic ?
A probowales ustawiac DNSy - i reszte adresow - na sztywno?