Bardzo proszę o pomoc.
Wiem że wam pewnie się wydaję że to błacha sprawa, ale mnie już szlak trafia.
Szukałem, czytałem i dalej nic.
Posiadam stały dostęp do internetu z netii (net24) podłączony do stacjonarnego komputera przez modem usb. Mam też router di-514 który chcę podłączy przez kabel sieciowy do stacjonarnego i udostępnic połączenie internetowe laptopowi przez wifi.
Dodam że na dwóch komputerach posiadam xp.
Poproszę o naprawdę łopatologiczny opis.
Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
konfiguracja d-link di-514
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: konfiguracja d-link di-514
Czy w tym modemie masz "wyjście" RJ45? Bo jeżeli nie, to niestety aby podzielić będzie potrzeby komputer z ISC (więcej o tym w FAQ).Iceman919 pisze:Posiadam stały dostęp do internetu z netii (net24) podłączony do stacjonarnego komputera przez modem usb.
Ewentualnie zamień modem USB na modem z RJ45 i to podepnij do routera.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety jest to sagem fast 800 i nie ma wyjścia RJ45
Wszędzi jest opisane ja podzieli neta gdy modem podłączamy bezpośredni do routera, a nigdzie nie ma jak to zrobi za pośrednictwem stacjonarnego komputera.
Wszędzi jest opisane ja podzieli neta gdy modem podłączamy bezpośredni do routera, a nigdzie nie ma jak to zrobi za pośrednictwem stacjonarnego komputera.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jak nie ma jak jest.Iceman919 pisze:Wszędzi jest opisane ja podzieli neta gdy modem podłączamy bezpośredni do routera, a nigdzie nie ma jak to zrobi za pośrednictwem stacjonarnego komputera.

Znajdziesz to w: Ale niech Ci będzie, tu link

Tu też jest o ICS > Dzielenie łącza na dwa i więcej komputerów <

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc by YaHooo <
Reasumując
Potrzebujesz:
modem (USB)---(USB) komp z ICS (RJ45)---(RJ45) router WiFi lub Access point.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)