Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Witam mam taki problem że mam w domu trzy komputery:
- główny do którego jest podłączony livebox 1m/s
- drugi który jest podłączony do liveboxa adapterem
- i trzeci w którym występuje właśnie ten problem otóż taki ze chciałem sobie podłączyć internet anteną Yagą poprzez karta wi-fi Gigabyte lecz internet odpowiada taką komendą "System nie może się połączyć możliwe ze host jest poza zasięgiem " czy coś takiego co mam zrobić proszę o opinie expertów
Z tym się już uporałem trzeba było zainstalować program od karty do łączenia z siecią ale dobra teraz tak wszystko spoko ale niechce łączyć na ad hoc łączy internet normalnie sie załączy ale nie chodzi przeglądarka ani nic brat mi mówił ze na ad hoc nie może być no to spoko.... A na intrasktrkutere <sorry za pisownie ale nie umiałem tego napisac> ma być ustawiony net a na tym mi nawet nie połączy co to może być proszę o opinie
Brat dobrze mówi, powinna być infrastruktura (czyli jeden centralny AP - w tym przypadku LB - do którego łączą się klienty).
Powinno się to przedstawiać mniej więcej tak, że po poprawnym odpaleniu sieciówki wyszukujesz dostępne sieci, powinno ci znaleźć tą rozgłaszaną przez twojego LB. Wtedy na nią klikasz i się łączysz podając ewentualnie ustawione hasło.
Jeśli ci nie znajduje twojego LB to problem najpewniej będzie z sygnałem. Ciągle próbujesz z tą yagi? Znajduje ci może jakieś inne sieci jak pokręcisz anteną w różne strony?
znajduje mi LB
AP DANKOWICE <SIEC Z CZECHOWIC>
DANNET3 <SIEĆ Z DANKOWIC> to sa wszystkie sieci jakie są mozliwe noi spoko łacze się z LB bedzie łączyc około 3 minut i nic nie połączy przestanie łączyc i nawet zaden komunikat nie wyskoczy