Mam Windows Vista Home Premium PL

Moderator: Moderatorzy
Czyli? Jak mój znajomy korzysta z tego neta. Niektórzy myślą że to mój antywirus ale wątpie.Jo_gurt pisze:Dogadać się z właścicielem.
Mi antywirus ani dgrnieJo_gurt pisze:http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic. ... sc&start=0 wygląda znajomo?
Jak podłączałam sobie w netcomie internet na kablu to też były problemy i przyszedł mi jakiś informatyk wpisywać coś tam w wierszu polecen bo Ci od sieci nie mieli zielonego pojęcia. Po kilku restartach poszło....Wszyscy zaczeli mi wpierać z tego netcomu że z vistą są problemy jak widac bo oni nigdy jeszcze z vistą nie mieli stycznościJo_gurt pisze:Interesuje nas tylko dział "Karta bezprzewodowej sieci LAN (...)".
No i wygląda mi na to, że w ogóle nie jest połączona z siecią, nie ma żadnego adresu ani nic.
Wytłumacz jasniej bo jestem zielona. W jakim TCP? i IPv4 ?Jo_gurt pisze:Spróbuj we właściwościach bezprzewodówki w TCP/IPv4 poustawiać:
Adres IP: 192.168.2.146
Maska: 255.255.255.0
Brama: 192.168.2.1
DNS1: 208.67.222.222
DNS2: 208.67.220.220
Trochę to strzał w ciemno, ale za bardzo nie ma z czym pracować.
Wiesz co coniemało neta nie straciłamJo_gurt pisze:Panel Sterowania -> Centrum Sieci i Udostępniania -> po lewej Zarządzaj Połączeniami -> prawy na połączenie radiowe -> Właściwości -> dwuklik na TCP/IPv4 i tam ustawiasz
Z netem na kablu nic nie robimy, więc póki nie będą podłączone w jednym momencie (tzn połączenie radiowe i kabel) to nie powinno się nic kaszanić.
Yhym...jasne....Jo_gurt pisze:IPv6 nie potrzebne.
Co do utraty neta na kablu - dziwne, ale tak to jest jak się robi po omacku
A tobie to o co chodzi? Informacji żadnych a same wymagania. Pf, babyverbena pisze: Yhym...jasne....![]()
![]()
Od bezprzewodowej sieci bo nie ma 'radiowej' przynajmniej u mnie tak jak to nazwałeś.Jo_gurt pisze:[....]
A tobie to o co chodzi? Informacji żadnych a same wymagania. Pf, baby![]()
Poza tym ruszałaś ustawienia TCP/IP na pewno od radiówki a nie od kabla?
Radiowa = bezprzewodowa. Mniejsza już o nazewnictwoverbena pisze:Od bezprzewodowej sieci bo nie ma 'radiowej' przynajmniej u mnie tak jak to nazwałeś.
Yhym jaki kolega? Ty odróżniasz polskie PoKe od zwykłego angielskiego?Jo_gurt pisze:[....]
Radiowa = bezprzewodowa. Mniejsza już o nazewnictwoA ten kolega jakiś któremu wszystko działa to jak ma poustawiane?
PS. Polskie forum, gadamy po polskiemu. To nie sŁiT BLoG.
Dobra, mniejsze o kolegę. Czyli nie widziałaś, żeby to komuś działało?verbena pisze:Yhym jaki kolega? Ty odróżniasz polskie PoKe od zwykłego angielskiego?
Uwierz mi, z przyjemnością bym pomógł. Tylko nie ma za bardzo z czym pracować. Jakie masz poziomy sygnału?verbena pisze:Może byś pomógł ...
Różnie bywa 3-4 a nawet czasem 5 max.Jo_gurt pisze:[...] Jakie masz poziomy sygnału?