Witam serdecznie,
Jak wspomniałem potrzebuje pomocy przy skonfigurowaniu tego piekielnego wynalazku. Jestem nowicjuszem w tym temacie choc internet skonfigurowałem sam (o dziwo). Moja siec już istniejąca to 2 kompy stacjonarne i jeden laptop. Jednakże jest to amatorskie dzieło ktore od czasu do czasu mocno strzepi mi nerwy. Dlateogo prosze o profesjonalne wytlumaczenie mi jak pozbyc sie tych wszystkich problemow zastepując stare nowym
Chciałbym prosic o wytłumaczenie krok po kroku (fajnie by było gdyby rysunki sie pojawily) jak porządnie trzeba ustawic tp linka td w8910G (A) odnośnie internetu jak i sieci LAN wraz ustawieniami w windowsie.
Jeżeli mógłbym prosic to czy dałoby rade podac namiar na strone z update'ami do firmware'u do wcześniej wspomnianego pieruństwa i jakieś cenne wskazówki odnośnie wyżej wspomnianych prze ze mnie operacji.
Posiadam Viste z SP1
Orange Freedom jako net (jedno wielki G...O a nie net)
Firmware 1.2.2 Build 070827 Rel.50319n (zmienialem 3 razy, miałem najnowszy soft ze strony TPLINK lecz nic nie wprowadzil, a zauwazyłem ze router popylał gorzej i niestabilnie)
Z góry dziękuje i przepraszam za głupi, bynajmniej dla mnie ważny temat.
Tp Link TD W8910G (A) rzeczowy tutorial konfiguracyjny sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Tp Link TD W8910G (A) rzeczowy tutorial konfiguracyjny sieci
Odnośnie ustawień LANa to zajrzyj do tutoriala w moim podpisie. Inny router, ale podpowie ci może odnośnie parametrów itp itd.
Jaki jest problem z internetem jeśli mówisz, że go odpaliłeś?
O jakich problemach mówisz?
Jaki jest problem z internetem jeśli mówisz, że go odpaliłeś?

O jakich problemach mówisz?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Tp Link TD W8910G (A) rzeczowy tutorial konfiguracyjny sieci
Z PW rozumiem, że wszystko działa OK, ale nie możesz odpalić udostępniania folderów?
Masz jakieś firewalle?
Pingi między kompami idą?
Jakie masz adresy kompów?
Masz jakieś firewalle?
Pingi między kompami idą?
Jakie masz adresy kompów?