Zmiana softu Wgr614

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
l3cho
Początkujący użytkownik forum

Zmiana softu Wgr614

Post autor: l3cho »

Witam
Mam problem z nowo zakupionym ruterem Netgear WGR614 v7, otóż dzisiaj po podłączeniu go i wstępnej konfiguracji (sklonwanie Maca, nadanie nazwy sieci) spełniał on swoją rolę, wszystko działało, jednak pokusiłem się o wgranie nowego softu z poziomu przeglądarki, podczas wgrywania nowego softu pasek postępu przesuwał się, jednak nagle wyskoczyła informacja, że nie można odnaleźć strony.... Po tym zdarzeniu nie da się już zalogować na ruter wpisując standardowy adres 192.168.1.1 :/ Nie wiem jaki był początkowy stan diod sygnalizacyjnych, ale teraz
dioda zasilania: świeci na zielono,
dioda testowa (ptaszek) miga,
dioda WIFI: nie świeci,
diody ethernetowe: na zielono.
Czy jest jakaś szansa na uratowanie rutera? czy da się na nowo wgrać soft? Dodam, że resetowałem go kilkakrotnie oraz wyłączałem i włączałem z prądu bez efektu. Czy takie zdarzenie obejmuje gwarancja?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Zmiana softu Wgr614

Post autor: Jo_gurt »

Jesteś w stanie pingować 192.168.1.1 (przy ustawieniu swojego kompa na static 192.168.1.2 | 255.255.255.0 | 192.168.1.1)?
ODPOWIEDZ