Pytanie o oferte
Moderator: Moderatorzy
Pytanie o oferte
Jak myślicie która ofertę wybrać mam u siebie dobry zasięg plusa i orange jestem oddalony 4 km od nadajnika. Zaintersowany jestem GPRS-em bo nie ma EDGE. Mam podpisane 2 umowy z orange czy sa może jakieś zniżki czy nie nie wiecie nic o tym, mam jeszcze podpisane z ERĄ. Czy dobry jest modem z orange USB EDGE/GPRS ED77. A co myślice o tym modemie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86460709. Czekam na konkretne odp. czy lepszy jest plus czy orange. Zasięg mam obu sieci prawaie ten sam
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Pytanie o oferte
dublujesz tematy, jak przyjdzie moderator to Ci zasadzi takiego kopa
, że dolecisz na Ksieżyc, a tam nie ma zasiegu

oto pierwszy link z brzegu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1287
i nie dynamiczny IP tylko publiczny też o tym dużo, szukaj!
a o modemie nic nie sądzę bo go na allegro już niema.
Z tego co czytam to <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font>(odpukać) najmniej psioczy sie na tym forum na iPlusa. W GPRS w plusie masz 1GB "wysysu" a w ORANGutanie 0,5GB. Na dodatek Orangutanowcy strasznie sie w jakimś topiku plują, że im operator przycina transfer.
Blueconnect nie ma na sprzedaż ( jak na razie) pubnlicznych IP
( Przeczytałem o tym ostatnie wjakimś poście).
Jak masz laptop, to znajdź salon gdzie będzie można wypróbować modem przed kupnem, zaoszczeędzisz mnóstwo nerwów

oto pierwszy link z brzegu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1287
i nie dynamiczny IP tylko publiczny też o tym dużo, szukaj!
a o modemie nic nie sądzę bo go na allegro już niema.
Z tego co czytam to <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font>(odpukać) najmniej psioczy sie na tym forum na iPlusa. W GPRS w plusie masz 1GB "wysysu" a w ORANGutanie 0,5GB. Na dodatek Orangutanowcy strasznie sie w jakimś topiku plują, że im operator przycina transfer.
Blueconnect nie ma na sprzedaż ( jak na razie) pubnlicznych IP
Jak masz laptop, to znajdź salon gdzie będzie można wypróbować modem przed kupnem, zaoszczeędzisz mnóstwo nerwów
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 11:29 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Latka lecą...
Witam.
Łewap wypatrzył na Allegro ten modem:
Modem GPRS Mobilebox MC35 usb (numer 86460709)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sam taki posiadam. Kiedyś z niego korzystałem i całkiem sobie chwaliłem. Bardzo dobry odbiór. Klasa GPRS 8 a mimo to spokojnie te 5KB leciało i to w miejscu gdzie jest słaby zasięg.maku73 pisze:Witam.
Polecam, tani a sprawny, w dodatku mozna znaleźć oprogramowanie gdzie za pomocą malutkiego programiku i jednego prawie kliknięcia można połączyć się z netem. Jakby ktoś kupił ten modem to chętnie podrzucę stosowne oprogramowanie.
Back to the Future 

Ma tylko sie pewnie nie chwali. Trzeba aktywowac sobie usługę erainternet dla biznesu i dostajesz dynamiczne adresy publicznesardo nunspa pisze: Blueconnect nie ma na sprzedaż ( jak na razie) pubnlicznych IP
regardsy
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Całkiem możliwe, ale niestety nie byłoby ono ogólnie dostępne.gościu pisze:[Trzeba aktywowac sobie usługę erainternet dla biznesu i dostajesz dynamiczne adresy publiczne
Weź pod uwagę, że większość użytkowników tej usługi to osoby nie prowadzące działalności gospodarczej.
Oferta dla firm jest bardzo bogata, ale "troszeczkę" ograniczona jeśli chodzi o dostępność