SERWER FTP !!! RADIOWKA

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mule111
Użytkownik forum

SERWER FTP !!! RADIOWKA

Post autor: mule111 »

Witam chce założyć serwer FTP na swoim komputerze. Jaki program użyć ?? Dodam ze mam internet radiowy rozłożony jeszcze routerem na 3 kompy.
Dostawca internetu --->antena na dachu--->router--->komp po lanie --->router wifi połączony po lanie z pierwszym routerem--->laptop po wifi.
Chce zrobić serwer FTP na kompie po lanie który jest połączony z pierwszym routerem żeby inni użytkownicy zewnątrz poza moja siecią czyli neo neti itp. mogli sie połączyć z moim serwerem FTP. Co mam zrobić?;]
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: SERWER FTP !!! RADIOWKA

Post autor: Jo_gurt »

Pierwsze pytanie - twój dostawca dał ci publiczny routowalny adres IP? Jeśli tak to forward portu 21 na routerze nr1 i jesteś w domu.
Po drugie: FileZilla Server, bardzo dobra sprawa. No i darmowy. Zakładam, że mówimy o Windowsie.
mule111
Użytkownik forum

Tak mam zewnętrzny nr ip :] i serwer na windows xp :D jak sie nazywa ta opcja w roterze do przekierowania porta ;] Firewall i opcja Port Forwarding mam zaznaczyc ftp i dodac w routerze ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

mule111 pisze:Firewall i opcja Port Forwarding mam zaznaczyc ftp i dodac w routerze ?
Pewnie tak. Nie napisałeś co to za router.
mule111
Użytkownik forum

TECHNICLAN WAR-54GS oto mój router;]
ODPOWIEDZ