Witam chce założyć serwer FTP na swoim komputerze. Jaki program użyć ?? Dodam ze mam internet radiowy rozłożony jeszcze routerem na 3 kompy.
Dostawca internetu --->antena na dachu--->router--->komp po lanie --->router wifi połączony po lanie z pierwszym routerem--->laptop po wifi.
Chce zrobić serwer FTP na kompie po lanie który jest połączony z pierwszym routerem żeby inni użytkownicy zewnątrz poza moja siecią czyli neo neti itp. mogli sie połączyć z moim serwerem FTP. Co mam zrobić?;]
SERWER FTP !!! RADIOWKA
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: SERWER FTP !!! RADIOWKA
Pierwsze pytanie - twój dostawca dał ci publiczny routowalny adres IP? Jeśli tak to forward portu 21 na routerze nr1 i jesteś w domu.
Po drugie: FileZilla Server, bardzo dobra sprawa. No i darmowy. Zakładam, że mówimy o Windowsie.
Po drugie: FileZilla Server, bardzo dobra sprawa. No i darmowy. Zakładam, że mówimy o Windowsie.
-
- Użytkownik forum
Tak mam zewnętrzny nr ip
i serwer na windows xp
jak sie nazywa ta opcja w roterze do przekierowania porta ;] Firewall i opcja Port Forwarding mam zaznaczyc ftp i dodac w routerze ?
![:]](./images/smilies/splash.gif)

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Pewnie tak. Nie napisałeś co to za router.mule111 pisze:Firewall i opcja Port Forwarding mam zaznaczyc ftp i dodac w routerze ?
-
- Użytkownik forum
TECHNICLAN WAR-54GS oto mój router;]