Nie wiem,czy to odpowiedni dział na ten temat

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Moderator: Moderatorzy
Racja,lepiej mieć jakieś wyjście awaryjneja.michal pisze:Nie musisz. Może być sam router bo ma wbudowany modem ADSL już.
Z doświadczenia wiem jednak, że lepiej zapłacić te 20zł za ten modem na USB i mieć jako awaryjny.
Tak.Kapustka pisze:I mam nadzieje,że Linksys WAG200G będzie dalej mógł spokojnie obsługiwać łącze Orenge Freedom 512??
No to ok.Kapustka pisze:Jeśli tak,to owszem,mam![]()
To wchodzisz na stronę konfiguracyjną routera, wybierasz ustawienia WAN, wpisujesz VPI=0, VCI-35 potem zaznaczasz PPPoE/PPPoA, encapsulation "VC/MUX" (gdyby nie działało to zmień na "LLC/Snap...."), wpisujesz login i hasło od dostawcy.Kapustka pisze:Orange Freedom 512 se wziełam
Ale Ty nie masz wejść we właściwości karty, lecz w panelu konfiguracyjnym routera w sekcję Wireless.Kapustka pisze:Tyle,że wchodzę we właściwości karty i nie mam nic takiego
Hmm, a masz zainstalowane sterowniki do karty wi-fi? Karta jest widziana w systemie?Kapustka pisze: poza tym jak od spodu w moim lapku włączam radio to żadna ikona mi nie wyskakuje,nic kompletnie się nie dzieje
Nie, poczytaj sobie ten temat > Konfiguracja routerow - tutorial < Tam jest napisane gdzie dokładnie masz wejść żeby ustawić sieć bezprzewodową.Kapustka pisze:Czyli mam go w jakiś sposób zainstalować?![]()
A masz do tego jeszcze zainstalowany jakiś program co włącza kartę za pomocą przycisku na laptopie, ewentualnie za pomocą kombinacji klawiszy Fn + Coś?Kapustka pisze:No mam kartę sieciową o nazwie "Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter" i działa niby poprawnie,sterowniki są![]()
To już połowa sukcecuKapustka pisze:Po włączeniu karty i przy kombinacji klawiszy [Fn]+[F8] pokazuje mi,że karta jest włączona.
Teraz musisz się rozeznać czy nie masz jakiegoś programu do łączenia z sieciami wi-fi. Wejdź w Panel Sterowania -> Połączenia Sieciowe -> zaznacz swoją kartę wi-fi i kliknij prawym przyciskiem myszy, wybierz Wyświetl dostępne sieci bezprzewodowe. Co w nowym oknie pisze? Wyszukuje jakieś sieci, czy pisze coś innego.Kapustka pisze:Tylko jak później wejść w jakieś właściwości? Czy to nie będzie potrzebne?
Czyli teraz za pomocą tego masz się łączyć z siecią. Jak masz dobrze skonfigurowany router to powinna Ci się w tym miejscu wyświetlić Twoja sieć. Może jeszcze dla pewności kliknij Odświerz listę sieci. Powinna się pojawić Twoja sieć. Zaznacz ją i wybierz połącz. W razie potrzeby będziesz musiała wpisać hasło (takie same jak wpisałaś podczas konfigurowania sieci wi-fi w routerze).Kapustka pisze:że Brak Elementów,czyli owych Bezprzewodowych Sieci
W ogóle czy bardzo wolno się otwierają?Kapustka pisze:,bo nawet mi się strony nie chcą otwierać.
Więc wejdź w menu Start->Programy->Akcesoria->Wiersz Polecenia. W oknie wpisz komendę:Kapustka pisze:Widać,że szuka,pracuje ale i tak wyskakuje,że "serwera nie odnaleziono".
To jest maksymalna prędkość, nie osiągniesz jej. No i jeszcze przecież masz internet o wiele mniejszej szybkości.Kapustka pisze:Patrzyłam na stan połączenia i prędkość to wychodziło,że 54,0 Mb