Dziwny problem ...

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Devils
Początkujący użytkownik forum

Dziwny problem ...

Post autor: Devils »

Witam .. mianowicie mój problem polega na tym że od wczoraj nie mam neta na drugim kompie który łączy się bezprzewodowo z ruterem (di-524) ...nie wiem co jest tego przyczyną, od 4 miechów blisko wszystko ok było bez problemów. Pierwszy komp ma neta bo łączy się od rutera po kablu ...a z ruterem jest wszystko ok bo iphone normalnie się łączy przez wifi ...
Ruter jest raczej dobrze skonfigurowany bo jak mówiłem przez 4 miechy wszystko było ok ..przypisuje dhcp drugiemu kompowi itd .. a drugi komp widzi sieć , pisze że połączono i jakość połączenia bardzo dobra .. pobieranie adresu ip i dns automatyczne ... coś jest nie tak ..nie wiem czy to ma jakiś związek,ale wczoraj jak zainstalowałem hamachi to właśnie gdzieś od tego momentu neta nie ma tam ....W akcie desperacji chyba zrobię format przy okazji i wszystko od 0 na drugim kompie skonfiguruje :P no bo nie mam pojęcia co jest nie tak ... oczywiście wł. i wył. firewalla ale i tak nic nie daje .
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Dziwny problem ...

Post autor: Jaco »

Devils pisze:ale wczoraj jak zainstalowałem hamachi to właśnie gdzieś od tego momentu neta nie ma tam ..
To odinstaluj i skonfiguruj ponownie.
ODPOWIEDZ