Router Penagram Cerberus P6331-42 i Sagem Adapter WiFi USB

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Verona
Początkujący użytkownik forum

Router Penagram Cerberus P6331-42 i Sagem Adapter WiFi USB

Post autor: Verona »

Witam. Nie dawno zakupiłem router Pentagram i trzy sztuki WiFi na USB.
Na początek podłączyłem przez LAN - wszystko idealnie. Teraz gdy muszę rozdzielić pod więcej komputerów zrobiłem to przez WiFi. Wszystko jest dobrze, łapie szybko zasięg ale po chwili go gubi. Dzieje się to najczęściej przy ładowaniu strony, ale też podczas pisania posta. Strona się wczytuje wczytuje aż w końcu brak zasięgu (czy coś takiego) tak jakby adapter został przeciążony:

Obrazek

Wyłączyłem w menedżerze to zarządzanie energia i nadal to samo. Podłączyłem inne adaptery i taka sama sytuacja. Nie wiem czy to gubienie sygnału bo w laptopie mam podobny problem, jednak tak jest wbudowane WiFi i nie ma takiej czerwonej ikonki, tylko brak tych kresek jakby nie było sygnału. Ale może to to samo, tylko tamtym program wyświetla to inaczej...

Dlaczego tak się dzieje? Gdyby nie taka sytuacja w laptopie to dawno kupiłbym normalna kartę... Czy idzie coś konkretnego ustawić w routerze lub w karcie aby to naprawić?

Bardzo proszę o pomoc! Widziałem taki temat na Tym forum, niestety nic mi nie pomogło a autor nie raczył napisać czy sobie poradził, a jak tak to jak.

Liczę na pomoc profesjonalistów i pozdrawiam!
ODPOWIEDZ