Huawei E800 iPlus problem konfiguracji

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
prosiaczek
Początkujący użytkownik forum

Huawei E800 iPlus problem konfiguracji

Post autor: prosiaczek »

witam,

(O rany! kolejne forum na phpBB modified by Przemo, no trudno....:)

nowy tu jestem, bo generalnie wolę świat z kablami:)))

Jest tak: firmowa karta Huawei E800 od Plusa używana w kilku innych notebókach bez problemu. Pożyczyłem dzisiaj, bo czeka mnie kilka dni pracy u klienta bez dostępu do sieci (są tacy klienci:)).
Notebook HP 6720s (no comments:), acha, XP SP2.
Chyba z głupia frant wsadziłem kartę w złącze express card zanim zainstalowałem iPlus. XP wykryło mi klawiaturę HID :)))
Potem zainstalowałem iPlus przy wyjętej karcie. Potem restart i włożenie karty. ... i nic się nie dzieje. Po uruchomieniu iPłus i próbie połączenia, grzecznie stwierdza: "proszę podłączyć modem".... i oczywiście <cenzura> blada....

anybody help????

obawiam się, że zrobiłem głupotę wsadzając kartę przed instalację iPlusa, ale skąd miałem wiedzieć, co ja, prorok jaki cy co???
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Huawei E800 iPlus problem konfiguracji

Post autor: Jaco »

prosiaczek pisze:bo generalnie wolę świat z kablami:)))
:dobani: :dobani: :dobani:
prosiaczek pisze:i oczywiście <cenzura> blada....
I za takie teksty powinieneś dostać punkcik na dzień dobry :cwaniak:
prosiaczek pisze:obawiam się, że zrobiłem głupotę wsadzając kartę przed instalację iPlusa, ale skąd miałem wiedzieć, co ja, prorok jaki cy co???
Całkiem głupoty nie zrobiłeś jeśli włożył byś również płytę ze sterownikami.

A tak spróbuj to dodać ręcznie.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

ale skąd miałem wiedzieć, co ja, prorok jaki cy co???
Pewnie, kto by czytał instrukcję obsługi?

Spróbuj wywalić wszystkie elementy z menadżera urządzeń, które pojawiły się po podłączeniu modemu i jego błędnym zidentyfikowaniu. Później bez restartu skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu i wtedy pewnie E800 zostanie wykryty jako modem. Jak wywali jakieś znaki zapytania, to aktualizuj ręcznie sterowniki z poziomu menadżera.

Ważne, żeby wywalić wszystkie elementy modemu, może być widoczny w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej, może w portach COM i LPT, a nawet w stacjach dysków CD-ROM. Jeśli nie wywalisz jego wszystkich elementów, to po skanowaniu w poszukiwaniu zmian sprzętu wykryje go w taki sam, błędny sposób.
prosiaczek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: prosiaczek »

He, he, he... tak dobre, że aż trzeba dopisać finał tej historii :D

Wiecie co było u mnie problemem? Wyłączony port Express Card w BIOS :rotfl: :roll: :rotfl:

A już myślałem o przeinstalowaniu windy :hyhy:
ODPOWIEDZ